Hoppa till huvudinnehåll

Tjejeskader till Läsö 6-9 juni 2024

I början av juni varje år genomför vi en eskader till Danmark. På en eskader med Qvinna Ombord kan du mönstra på antingen som skeppare med egen båt, som vice skeppare eller som gast.

 Tjejeskader till Läsö 6-9 juni 2024

Välkommen att segla med Qvinna ombord till Danmark. Vi fortsätter vår tradition att på försommaren anordna en eskader för tjejer med lite mer erfarenhet till Danmark. 2023 seglade vi till Skagern, men 2024 återvänder vi till underbara Läsö igen. Väder och vind, skeppare och gastar avgör självklart om och hur vi kommer över.

Denna eskader vänder sig till dig som är trygg med alla moment ombord samtidigt som vi är en besättning som tillsammans hjälps åt och lär av varandra. Använd gärna kommentarsfältet för att sätta färg till hur mycket du har seglat och vilken erfarenhet du har utifrån kryssfrågorna i anmälan, glöm inte att även ange eventuella allergier och liknande.

Vi inleder eskadern med att samlas i någon hamn i Göteborgs södra skärgård på torsdag eftermiddag. Beroende på var ni har er hemmahamn, samlas besättningen så att ni har god tid på er att ta er till starthamnen så vi kan äta middag tillsammans vid kl 19 på bryggan. Detta är en eskader som tar fyra dagar i anspråk. Det kan vara bra att ha extra tid för att segla ihop och trimma in er ombord redan under torsdagen.

På fredag morgon lämnar vi Sverige för överfarten till Läsö, en segling om knappt 30 nm. På kvällen samlas vi och äter medtagen mat i hamnhuset. Där kan vi i lugn och ro dela dagens erfarenheter och umgås.

Under lördagen grupperar vi oss i olika grupper för de som vill hitta på någon aktivitet. Det kan bli cykelturer med olika färdmål, ett besök på Läsö Saltsyderi eller på Läsö Kur. På kvällen äter vi middag tillsammans på någon restaurang för de som vill.

Söndagen seglar vi hemåt och varje skeppare avgör när det är lämpligt att starta, beroende på hur långt man har till hemmahamnen.
Skulle det vara så att vädret är helt emot oss och skepparna bedömer att en överfart inte är lämplig kommer vi styra om vårt färdmål så eskadern ändå blir av även om det blir i en annan form.

Förträff: torsdagen den 30 maj kl 18.30, SXK's lokal Talattagatan 24

Pris: 800kr för medlemmar
1 000 kr för icke medlemmar,
I avgiften ingår alla hamnavgifter.


Som skeppare betalar du ingenting för eskadern och blir bjuden på all mat ombord av dina gastar eftersom du står för båten och dess omkostnader.

Anmälan för skeppare:  HÄR

Anmälan för gast:          HÄR