Hoppa till huvudinnehåll

Artiklar

2019-06-24
Under Långfärder finns mycket information att ta del av och inspireras av, bland annat:
2019-06-17
Glasunderlägg Underlägg i silikon som har en inbyggd anti-halkfunktion vilket gör att glas och muggar inte glider om det lutar ombord. Dubbelsidigt tryck med Kryssarklubbens kompassros på ena sidan och logotyp på den andra.
2019-06-17
Vid Malma Kvarn genomförs varje år seglingskurser för ungdomar i olika åldrar. Nu startar vi kurser även för vuxna. Sensommaren 2019 genomförs två kurser som beskrivs nedan. 
2019-06-17
Vid Malma Kvarn genomförs varje år seglingskurser för ungdomar i olika åldrar. Nu startar vi kurser även för vuxna. Sensommaren 2019 genomförs två kurser som beskrivs nedan. Malma Kvarns skyddade läge alldeles i närheten av Nämdöfjärden, egen hamn, samt bil eller buss (linje 432) förbindelse gör detta till en idealisk plats för kursverksamhet.
2019-06-13
På Kryss är en av Nordens äldsta båttidningar och medlemstidning för världens största båtklubb Svenska Kryssarklubben. På Kryss vill inspirera till långfärder i nära och på fjärran vatten och öka säkerheten ombord.  
2019-06-11
Nästa år kommer vi att göra som våra grannar i Bottenviken och senarelägga seglingen en vecka.. Men visst hade vi en härlig dag på sjön och nu kan vi rutinerna för arrangemanget. Vi satsar på 2020. Hoppas att båtarna är i sjön och gastarna har vaknat till liv om vi kör en vecka senare!
2019-06-10
St. Martin tillhör Leeward Islands där bl a Anguilla, St Barthelemy och St Kitts, ingår. Området ger en blandning av europeisk och karibisk kultur, orörda stränder, snorkling och dykning, bra restauranger och sightseeing. Varje ö i området har sin historia och är präglad av den europeiska koloniseringen i Karibien.
2019-06-03
Svenska Kryssarklubben lägger ut svajbojar på lämpliga platser längs landets kuster samt i Mälaren och Vänern. Bojarna bekostas av Svenska Kryssarklubben och sköts av kretsarna genom frivilliga insatser.
2019-05-27
På den övre omslagsbilden syns saimenvikaren Ritva. Arten förekommer endast i Saimens sjöområde och man uppskattar att det finns något under 400 saimenvikare. Den är mycket utrotningshotad och behöver fredas ännu en lång tid. Enligt WWF som skyddar saimenvikaren är artens största hot nätfiske och klimatförändringen.