Hoppa till huvudinnehåll

Stöd oss

Alla gåvor är välkomna!

Bojfonden
Hamn- och farledsnämnden samt kretsarnas hamn- och farledskommittéer arbetar med planering, ansökan, utläggning, underhåll samt indragning av bojar. Svenska Kryssarklubben finansierar verksamheten.

Behovet av fler bojar är stort. Hinder för utläggning av bojar likaså. Det som främst begränsar möjligheten att lägga ut fler bojar förutom av resursmässiga skäl är miljömässiga skäl eller att vattenägaren säger nej. Normalt krävs en ansökan till kommunen eller Länsstyrelsen innan utläggning kan ske.

Donationer är ett välkommet sätt att finansiera nya bojar. Trots att finansieringen då är löst så återstår allt annat arbete med ansökan, bojplacering, utläggning, underhåll och eventuell indragning.
Läs mer och stöd bojfonden här!
 

Kryssarklubbens ungdomsverksamhet
När du skänker oss en gåva stödjer du Kryssarklubbens ungdomsverksamhet. Under årens lopp har Seglarskolan i Göteborg och Seglarlägret på Malma Kvarn utbildat tusentals ungdomar i sjömanskap, segling och båtkunskap och skapat ett intresse för livet. Många är de skeppare, instruktörer och ledare som utbildat sig i Kryssarklubbens regi.
Runt om i landet pågår i mindre skala ungdomseskadrar och seglarverksamhet för ungdomar med Kryssarklubbens IF-båtar och mindre jollar.
Läs mer och stöd Kryssarklubbens ungdomsverksamhet här!