Hoppa till huvudinnehåll

PX! – för unga båtlivsintresserade

PX

Svenska Kryssarklubben (SXK) bildades 1923 och är en ideell förening med över 42 000 medlemmar varav 4 000 i åldern 16-25 år. Vi är också Sveriges största motorbåtsklubb med över 2 000 registrerade motorbåtar. Kryssarklubben är till för ALLA som älskar båtar, hav och skärgård. Det spelar ingen roll om du seglar, paddlar kajak eller kör motorbåt. Syftet med Svenska Kryssarklubben är att inspirera till ett aktivt båtliv, skapa ökad gemenskap och att dela erfarenheter för ett säkrare båtliv.

För mer inspiration om livet till sjöss - se PX! på YouTube
Här hittar du ungdomsprojektet PX! på: Facebook och Instagram

PX! – för unga båtlivsintresserade
PX! är Svenska Kryssarklubbens ungdomssatsning som vill inspirera och ge fler unga möjlighet att hitta till sjölivet.

Förhoppningsvis kan PX! inspirera till att fler ger sig ut i våra skärgårdar och nära vatten. Och samtidigt (en gång för alla) ta död på myten att man måste äga en dyr båt eller veta allt om akterstag och rorkultar för att ge sig ut.

Idag finns det plats för alla ombord, vägarna till sjölivet är fler än någonsin tidigare. Från jolleskolor, seglarläger och seglingsgymnasium - till möjligheten att hoppa på en båt på Kanarieöarna och ta sikte på Karibien.
Det handlar om att se möjligheterna i det faktum att samma blåa vatten förenar Honolulu och Härnösand, Hisingen och Haiti.

Magasinet PX! är en 36-sidig gratistidning från Svenska Kryssarklubben som handlar om unga eldsjälar som på ett eller annat sätt brinner för livet till sjöss och kärleken till havet. Magasinet innehåller också en guide till sommarens skönaste häng vid kusten.

px_3_omslag_0.jpg
PX! nr 3, mars 2017 
Text på svenska (pdf 7,0 MB)

px_2_omslag_0.png
PX! nr 2, Maj 2016
Text på svenska (pdf 7,5 MB)

px_omslag.png
PX! nr 1, Juni 2015 
Text på svenska (pdf 7,3 MB)