Hoppa till huvudinnehåll

Om oss

Svenska Kryssarklubben är föreningen för dig och din familj som älskar båt, hav och skärgård för segel eller motor. I 101 år har vårt syfte varit och är fortfarande, att ge båtglädje till våra medlemmar. Vi arbetar ideellt för ett säkert, tryggt, miljövänligt, inspirerande och upplevelserikt båtliv för alla, oavsett om du äger, hyr eller lånar en båt. Vi finns i hela Sverige längs kusterna, från Luleå till Skåne och på Västkusten samt i Mälaren, Vättern och Vänern. Vi finns också i Medelhavet och i andra hav utomlands och har 40 000 medlemmar. För dig som vill få ut mer av ditt båtliv!


Här finner du ett bildspel, en presentation av Svenska Kryssarklubben.
Bildspelet ger en liten inblick i Svenska Kryssarklubbens breda verksamhet. Bildspelet är på 18 sidor, pdf. 5,7 MB.

Svenska Kryssarklubben ger dig tips på fina hamnar och hur du lägger till säkert.
Kryssarklubben erbjuder hamn- och farledsinformation, tillhandahåller kartskisser, har och underhåller 9 uthamnar, lagt ut över 240 bojar som du som medlem kan förtöja både säkert och miljövänligt vid längs Sveriges kuster och sjöar. Vi har borrat i bergdubb - hittills drygt 5500 stycken på västkusten, underhåller farledsprickar, kummel och enslinjer, allt för att ge dig en säker navigering och en trygg förtöjning. Svenska Kryssarklubbens uthamnar är välbesökta mötesplatser för medlemmar från när och fjärran.

Genom oss får du kunskap om bland annat motorer, segeltrimning och navigation.
Varje år arrangerar Svenska Kryssarklubben mängder av kurser och utbildningar för sina medlemmar som gör dig till en säkrare båtförare på sjön och när du ska lägga till i hamnar. Är du en säker båtförare blir det så mycket roligare på sjön.

Vi erbjuder utbildning i segling för barn- och ungdomar, segling för vuxna, motorbåtskörning och hantering av motorer samt navigation i sjöväder, bara för att ge några exempel.

Svenska Kryssarklubbens utbildningscenter ligger på ostkusten i Malma Kvarn. Kurser hålls också i kretsarna över hela Sverige.

Inspirerar dig till härliga båtfärder, nära och fjärran, bland annat familjeeskadrar.
Varje år arrangeras ett hundratals olika eskadrar i Svenska Kryssarklubbens regi, både i svenska vatten och till andra länder. Eskadrar på flera dagar för lite mer äventyrligt sinnade, liksom eskadrar för familjer där avståndet till en glasskiosk räknas in i båtfärden.

Vi ger dig gemenskap, 40 000 medlemmar; kvinnor, män, vänner och familjer, i motor- och segelbåtar.
Svenska Kryssarklubben finns i hela Sverige längs kusten, från Luleå i norr till Skåne och på Västkusten samt i Mälaren, Vättern och Vänern. Vi finns också i Medelhavet och i andra hav utomlands. Medlemmarna är organiserade i 14 kretsar. Alla delar ditt intresse, båtliv!

Det här får du också som medlem:

  • Medlemstidningen På Kryss som inspirerar och ger kunskap. Tidningen finns även digitalt i Kryssarklubbens app.  
  • Årsbok, kommer ut på våren.
  • Medlemserbjudanden och rabatter, bland annat på nytecknande av VHF-abonnemang.
  • Båtteknisk och säkerhetsteknisk kunskap genom information på www.sxk.se.
  • Juridisk rådgivning
  • Tillgång till 59 utlandsombud som hjälper dig som seglar i utlandet.
  • Genom din medlemsavgift stöttar du också vår opinionsbildande roll, där vi tar till vara dina intressen som fritidsbåtsägare, genom att bland annat vara remissinstans och bevaka fritidsbåtsfrågor gentemot regering och myndigheter.

Läs mer om oss här!   Läs mer om medlemsförmåner här!

 

Bli medlem i Svenska Kryssarklubben       Bli medlem i Svenska Kryssarklubben här
Klicka på bilden eller skanna QR-koden för att komma till medlemsanmälan.

 

 

På Kryss nr 1 - 2022   Kryssaklubben-appen
Medlemstidningen På Kryss och appen Kryssarklubben där du bland annat kan läsa På Kryss digitalt.