Hoppa till huvudinnehåll

PX! på YouTube

alla_0.jpg

Välj vinden! Så gör du drömmen sann - ett seglingsevent gjort av unga, för unga.

Nedan finns filmerna från PX! ungdomsevent Välj vinden! Så gör du drömmen sann, som hölls på Allt för Sjön 4 mars 2017.
Deltagare: Laura Dekker, Karolina Malmek, Gabbi Evrén, Johannes Pettersson och Filip Larsson. 
Klicka på deltagarnas namn för att se filmerna.

(Se även andra filmer på Svenska Kryssarklubbens YouTube-kanal)


Laura Dekker 
14 år gammal gav sig Laura ut på sin världsomsegling som den yngsta soloseglaren någonsin. Tillsammans med sin elva meter långa ketch Guppy har hon efter världsomseglingen lagt tiotusentals sjömil bakom sig för att så småningom segla in i Nya Zeeländska Whangarei hamn. Där bor hon i dag, ombord på Guppy.

 


Karolina Kajan Malmek 
Förra sommaren seglade Karolina över Atlanten på det öppna långskeppet Draken Harald Hårfagre. Ett otroligt äventyr i vikingarnas kölvatten från Norge till Nordamerika. För Karolina började livet till havs ombord på Seglarskolans skutor i Göteborg och nu siktar hon på nya äventyr till havs.


Gabbi Evrén ­
Är styrman och seglar helst skuta till nära och fjärran kuster. Gemenskapen och samarbetet på ett segelfartyg är unikt och en viktig del av Gabbis liv.


Johannes Pettersson och Filip Larsson 
Är kappseglare i små båtar.
 Johannes seglar Finnjolle och tog sitt första SM-guld 2015. Filip hör till Europaeliten i jolleklassen Laser.


Workshop med föredragshållarna
Efter seminariet arrangeras en workshop på temat "Förverkliga din dröm!" där workshopdeltagarna får chansen att bolla sina idéer med föredragshållarna om sin framtid på havet, kanske en karriär som sjökapten, en Atlantsegling eller hur man bara kommer igång med ett båtliv.


Våga följa vinden

Våga följa vinden! Så gör du drömmen sann - ett seglingsevent gjort av unga, för unga.

Nedan finns filmerna från PX! ungdomsevent Våga följa vinden! Så gör du drömmen sann, som hölls på Allt för Sjön 5 mars 2016.
Deltagare: Laura Dekker, Josefine och Ivan Flodgren, Marielle Cocozza, Celina Burlin och Oscar Bengtsson.
Klicka på deltagarnas namn för att se filmerna.

 

Laura Dekker
Endast 14 år gammal gav sig Laura ut på sin världsomsegling, som den yngsta soloseglaren någonsin. Tillsammans med sin elvameter långa ketch Guppy har hon lagt tiotusentals sjömil bakom sig för att så småningom segla in i Nya Zeeländska Whangarei hamn. Där bor hon i dag, ombord på Guppy. Seglingen tog nästan två år, 518 dagar.

 

laura_0.jpg

Josefine och Ivan Flodgren
När de började sin segling var målet Nya Zeeland, men långseglatsen tog dem slutligen jorden runt. Dock inte utan besvär, motgångar och lärdomar för livet. Praktiska råd och dråpliga historier avlöser varandra när det äkta paret berättar om att segla jorden runt.

 

josefin-ivan_0.jpg

Marielle Cocozza
Läser till sjökapten vid Chalmers Tekniska Högskola. Hon jobbar även på ett fartyg som ligger på Svalbard och delar med sig av sina erfarenheter av att leva och arbeta på havet.

 

marielle.jpg

Celina Burlin och Oscar Bengtsson
I årets final av spektakulära Red Bull Foiling Generation är det dags att hålla de blågula tummarna för Celina och Oscar. Efter att ha vunnit den svenska uttagningen i Malmö 2015 får göteborgarna tävla mot sex andra unga team i tävlingen som vill hitta framtidens nya seglaress i en regatta med bärplansförsedda katamaraner.

 

celina-oscar.jpg

 

Paneldebatt med deltagarna