Hoppa till huvudinnehåll

Uppsala-Roslagskretsen

Uppsala-Roslagskretsens verksamhetsområde är till sjöss i norra och nordöstra Mälaren samt Roslagskusten från Björns fyr till södra Väddö.
Vi samverkar och samråder med de kretsar som gränsar till vårt område, Eggegrundskretsen vad avser norra Upplandskusten samt Väster Mälarkretsen, Sörmlandskretsen och Stockholmskretsen vad avser Mälaren

Coronaviruset och Uppsala-Roslagskretsens verksamhet

Vi är alla påverkade på ett eller annat sätt av spridningen av det nya coronaviruset. Styrelsen av Uppsala-Roslagskretsen av SXK tar situationen på allvar, och avser att noga följa myndigheters rekommendationer och regler, inte bara till bokstaven utan även till andemeningen. Det innebär att vi tills vidare gör en paus i alla våra arrangemang tills vi vet bättre hur situationen förändras, eller bättre förutsättningar råder.

Blir det förbättringar så ändrar vi oss. Våra eskadrar kan vi ta upp igen med kort varsel, om läget är bättre i sommar. Sextimmars-seglingar kan kanske genomföras på ett annat sätt. I så fall återkommer vi med information på vår hemsida.

Rikseskader till Nyborg på Fyn

Detta blir den sjätte Rikseskadern som denna gång går till Nyborg som en gång varit Danmarks huvudstad. Troligen kommer Uppsalakretsen att arrangera en tillfartseskader.

Se mera information under "Eskader/Rikseskader till Nyborg".