Hoppa till huvudinnehåll

Stockholmskretsen

Vill du bidra till Stockholmskretsen genom att arbeta som funktionär?

Valberedningen söker nu nya krafter till Stockholmskretsens styrelse och kommittéer. Är du själv intresserad eller vill tipsa valberedningen om en lämpliga personer? Kontakta då valberedningen, se kontakt nedan. 

Den viktigaste egenskapen hos den person vi söker är ett engagemang för båtlivsfrågor, då alla tillsammans bidrar till utvecklingen av Stockholmskretsens verksamhet. 

Uppdraget innebär även att man har goda möjligheter att påverka utvecklingen i klubben.

Om du är intresserad eller känner någon som kan vara intresserad, kontakta någon i valberedningen:
Olof Nordell, e-post olof.nordell@outlook.com

Nu kan du anmäla dig till nästa sommars seglarläger

Nu är bokningen öppen till våra selarläger på Malma Kvarn. Vi hoppas att snart kunna öppna bokningen även till vårat optimistläger i Solna. Välkomna på seglarläger 2023!!

Seglarlägret Malma Kvarn 2023, ANMÄLAN ÄR ÖPPEN!

Konfirmationslägret Malma Kvarn 2023, ANMÄLAN ÄR ÖPPEN! 

Daglägret Kryssis, Huvudsta strand
 

Stora Hunduddens varvsförening

Stora Hunduddens Varvsförening för KSSS och SXKs Stockholmskrets erbjuder hamn-, vinteruppläggnings- och vinterhamnplats för de båtägare som är medlemmar samt har sin båt anmäld och registrerad i antingen Svenska Kryssarklubbens Stockholmskrets eller Kungliga Svenska Segelsällskapet.

Nytt nummer av Ostpricken!

Ostpricken kommer med fyra nummer per år och innehåller båtglädje, kunskap och information.

Hyr vårat klubbhus i Malma Kvarn!

Hyr vårat charmiga klubbhus för fest, konferens eller event. Vi har 60 bäddar och plats för lika många matgäster samt ett fint restaurangkök att laga mat i.
Huset är i vandrarhemsstandard och ligger lugnt beläget med bastu, badsjö och vacker natur runt knuten.

Bastun är nu äntligen reparerad

Tyvärr har bastun saknat sina viktiga spännband nästan hela sommare. Nu äntligen funkar allt och Du är varmt välkommen att besöka Norrviken för en bastu. Vi hoppas på en fin höst så den kan få ligga kvar länge. 
Vi tar alltid tacksamt emot bidrag till vår fina verksamhet på vårat swisch-konto 123 570 53 55 

Följ Stockholmskretsen på Facebook

Se vad som händer hos oss på Facebook!

Vattenskoter – obligatoriskt Förarintyg från 1 maj 2022

Tips! Gå SXK:s Stockholmskretsens utbildning i Förarintyg!

Får jag lov att köra vattenskoter om jag har något av NFB:s intyg?

Från 1 maj 2022 införs krav på förarbevis för att få framföra vattenskoter. Om du har Förarintyg, Manöverintyg för högfartsbåt eller Kustskepparintyg hos NFB så får du lov att framföra vattenskoter fram till 30 april 2023 utan förarbevis för vattenskoter. Man ska kunna visa upp sitt NFB-intyg tillsammans med giltig ID-handling. Det finns även en övergångsregel som innebär att man kan validera in något av de tre intygen till ett förarbevis för vattenskoter hos Transportstyrelsen utan att gå någon utbildning för vattenskoter. Övergångsregeln gäller för intyg tagna före 1 maj 2022, och kan utnyttjas fram till 30 april 2023.

Observera att NFB inte har några digitala intyg som vi kan skicka ut i form av en pdf. Man får själv kopiera/scanna sin intygsbok och skapa en pdf som kan skickas med i ansökan till Transportstyrelsen.

Ansök på Transportstyrelsens hemsida om ett Förarbevis för vattenskoter (sista dag för ansökan är 30 april 2023). När du har gjort det få får du ett Förarbevis för vattenskoter som gäller tills vidare. Förarbeviset utfärdas i elektronisk form.

Nyhetsbrev

Få det senaste från Stockholmskretsen direkt i mailen!

Svenska Sjö

Svenska Sjö banner