Hoppa till huvudinnehåll

Om Malma

Malma Kvarn är beläget på Värmdö i Stockholms innerskärgård. Det ägs av Svenska Kryssarklubbens riksorganisation och hyrs sommar tid ut till Stockholmskretsen.

I 1946 års upplaga av Svenska Kryssarklubbens årsbok går det att läsa om hur det hela startade.  Klubben hade efter medlemmarnas önskemål i många år sökt efter ett lämpligt ställe att ha en egen hamn med klubbhus och dylikt. Nu hade man äntligen funnit den rätta och kunnat förvekliga drömmen! 
Vid val av plats hade man gått efter vissa vägledande principer. Läget skulle vara centralt i skärgården med goda bil- och bussförbindelser. Det skulle finnas närhet till öppna vatten och med goda hamnmöjligheter. Dessutom skulle det finnas enkla och rymliga byggnader på relativt liten markyta. Här skulle man även bedriva sin juniorverksamhet, och på den vägen är det. Varje sommar lär sig ca 200 barn att segla ute på Malma Kvarn, ca 50 lägerledare och instruktörer arbetar under samma tid.

Här ute har vi genom åren lagt grunden för många tusen människors intresse för seglig och båtliv. Detta är vi inte så lite stolta över!

Malma Kvarn är unikt! Med sin närhet till vattnet, med sin lummiga naturnära omgivning och med den vackra Kvarnsjön bakom knuten har man verkligen de perfekta förutsättningarna för sommarläger.