Hoppa till huvudinnehåll

Eskader

 

En eskader innebär en planerad färd och upptäcktsresa under erfaren ledning som ofta för deltagarna till ej tidigare besökta vatten och intressanta platser. Meningen är att den ska inspirera till långfärdssegling och främja ett gott sjömanskap. Eskadrarna kan sträcka sig i tid alltifrån en helg till seglingar på 1-3 veckor eller mer. Planering, färdplan och utrustning diskuteras tillsammans och gemensamma aktiviteter under otvungna former brukar bidra till en stark sammanhållning med nya upplevelser i varje natthamn.

Samarbete med Eggegrundskretsen

Våren 2015 startade ett samarbete med Eggegrundskretsen vilket innebär att vi efterhand kommer att  lämna information om varandras planerade eskadrar. Som kryssarklubbare kan man alltid anmäla sig till varje eskader oberoende av kretstillhörighet.

Eskaderbägare

Vi har lanserat en minnesbägare som med ingraverade uppgifter om färdmål m m får köpas av båtar som genomför en eskadersegling i kretsens regi.
De första bägarna överlämnades till deltagarna i eskadrarna till S:t Petersburg 2001 och Rügen 2002. Bägaren är i tenn med den intressanta volymen fyra cl.
Vi hoppas den blir en uppskattad souvenir som i sig sporrar till upprepat deltagande i våra eskadrar.

Eskaderkommittén

Jan Simonson (sammankallande)  018-32 05 91, 0708-32 05 91

Ebbe Johnson  0702-31 10 32

Bo Nordlund  0708-74 42 44