Hoppa till huvudinnehåll

Kommande kafékvällar

Kommande kafékvällar

2024

Kafékvällarna äger rum i ”Västerträffen” som ligger på Östra Skärvallsgatan 1, mellan Påvelunds Centrum och Fiskebäck. Vi inleder klockan 18.30 med kvällens föredrag/tema. Vi brukar göra ett avbrott efter ca halva föredraget och serverar då kaffe/te/lättöl/vatten och fikabröd.

Anmälan om deltagande görs nedan till resp arrangemang alt via utbildningar/aktiviteter via www.vastkustkretsen.se. Priset för en kafékväll är 125 kr per person och betalas i samband med anmälan. Meddela vid anmälan om ni vill ha gluten- eller laktosfritt till fikat!

17 Januari: Kafékväll – Ett pågående seglingsäventyr

Anna och Claes Engelin berättar om sin seglats med S/Y Andante som startade på sommaren 2022. De kommer att berätta om sin segling som gick via Kanarieöarna, Kap Verde till Västindien, där de besökte ett flertal öar. Sedan seglade de tillbaka över Atlanten via Azorerna och in i Medelhavet där båten nu ligger. Anna och Claes är hemma över jul och nyår och återvänder till Andante i slutet av januari.

Mer info och anmälan: https://medlem.sxk.se/minasidor/aktiviteter/anmalan/2235

21 februari: Kafékväll – I sailed my Vega from the Holland to Italy

Marco Baldan är en italiensk seglare med flickvän i Sverige. Han kommer till oss och berättar först om hur han förberedde sin båt Spray för ensamsegling och sedan om seglatsen till Medelhavet via Engelska Kanalen, Biscaya och Gibraltar Sund till Italien. Då Marco inte talar svenska kommer han att hålla sitt föredrag på engelska.

Mer info och anmälan: https://medlem.sxk.se/minasidor/aktiviteter/anmalan/2236

20 mars: Kafékväll – Den seglande gymnasieskolan och T/S Gunilla

Öckerö seglande gymnasieskola berättar om sin verksamhet med T/S Gunilla och låter oss följa med på långsegling över Atlanten.
Vi får bekanta oss med livet ombord och hur man har havet och världen som klassrum.

Mer info och anmälan: https://medlem.sxk.se/minasidor/aktiviteter/anmalan/2237

17 april: Kafékväll – En barnfamiljs segling till Västindien

Jessica och Robert Pedersen sålde sitt hus och seglade med sina tre lågstadiebarn med en HR 41 från Göteborg till Västindien. Där seglade de runt och utforskade många av öarna. De startade strax innan Covid-pandemin utbröt och återvände till Sverige efter tre år. De delar med sig av sina erfarenheter av spännande och vackra platser och om långsegling med barn ombord.

Mer info och anmälan: https://medlem.sxk.se/minasidor/aktiviteter/anmalan/2238

Välkomna!