Hoppa till huvudinnehåll

Västkustkretsens Naturhamnar

I Västkustens Naturhamnar finns detaljerade hamnbeskrivningar av cirka 300 naturhamnar ifrån Mönster i söder till Koster i norr.

Varje hamnbeskrivning har en framsida med ett sjökortsutdrag, ofta med två fotografier på hamnen och information om navigation, kultur, sevärdheter m.m. samt en baksida med själva flygfotot.

På flygfotot är en två meters kurva inritad samt en mängd ytterligare detaljer som inte finns med på sjökortet. Utmärkt på flygfotot är också placering av öglor och bergdubbar.

Abonnemang

Varje år utökas publikationen med nya hamnbeskrivningar. De nya beskrivningarna och eventuella uppdateringar sänds med hjälp av ett abonnemangssystem ut till de registrerade ägarna.

Om du flyttar, glöm ej att meddela vårt kansli din nya adress.

Läs mer om appen SXK-V här.

App

Abonnenter på uppdateringarna kan emot en mindre årlig kostnad också ladda ner appen SXK-V för iPhone och Android. I denna finns allt material ifrån denna publikation elektroniskt.

Exempel på flygfotosidor

Utkäften Alvö Gluppö


Registrera din e-mail adress

Trots noggrann kontroll och många korrekturläsningar kan det ha insmugit sig några fel. Dessutom händer det att någon hittar några nya grund i vår avlånga skärgård, eller att någon boj slitit sig. För att du skall vara säker på att få snabb information om dessa händelser, kan du registrera din mailadress <här>.

Hänsynsområden

Ett flertal av västkustens naturhamnar, leder och ankarplatser ligger inom av Länsstyrelsen inrättade Hänsynsområden.
Precis som namnet antyder handlar det om att visa hänsyn och omtanke. Mer information finns <här>. 

Handla nu?

Denna publikation kan du beställa direkt ifrån vår web-butik. Du kan också köpa den på vårt kansli!
Västkustens Naturhamnar kan bara köpas direkt av Svenska Kryssarklubben.