Hoppa till huvudinnehåll

Tips till aktiva och blivande eskaderledare

Som eskaderledare behöver man ibland sätta samman olika typer av information att användas på för- och efterträffar eller för att skicka ut till deltagarna. Nedan hittar du lite exempel på olika typer av information om eskadersegling och sådant som kan vara till hjälp för dig som eskaderledare.

Dessa mallar är fria att modifiera och använda på det sätt du som eskaderledare önskar.

  • Kort beskrivning av vad det innebär att segla eskader, en PowerPoint fil med några bilder som visar exempel på eskaderaktiviteter.
  • Bildspel, uppdelat på två PDF-filer, som visar hur en "typisk" eskader kan genomföras. Fil 1 omfattar ungefär halva eskaderseglingen, fil 2 den andra halvan.
  • ”Information till eskaderdeltagare” en Word-fil som eventuellt kan behöva modifieras för just din eskader. Det finns också en färdig PDF-fil som du kan använda som den är om det inte finns behov av justeringar.
  • ”Utrustningslista, en rekommendation, ej krav” är en Word-fil som har med det mesta som kan behövas på en båt som skall långsegla. För de flesta eskaderseglingarna kan man minska ner listan en hel del. Vill du använda listan som den är finns en PDF-fil.
  • De flesta kanske skapar en egen deltagarlista men för den som vill slippa det eller bara ha lite inspiration finns ett exempel i form av en Excel-fil.
  • För grovplanering av en eskadersegling finns en praktisk guide med ”Avstånd i Kattegatt”, en PDF-fil som visar avstånd mellan ett antal vanliga hamnar i Kattegatt.

Andra tips.

Det är ju trevligt att berätta för andra om eskaderseglingen, t.ex. genom en artikel i Västpricken och under menyn "Eskaderloggar" här på webben. Det man vill ha in i Västpricken bör inte vara för långt men gärna ha några representativa bilder. Kolla med kansliet vad det gäller textmassa och bilder.
Här på webben kan vi lägga in längre rapporter.
Ett sätt att få till en eskaderberättelse är att låta t.ex. hamnvärdarna skriva om "sin" dag.