Hoppa till huvudinnehåll

Gratis Förarintyg

Nu är det gratis för alla medlemmar i Västkustkretsen att gå utbildning för Förarintyget. Vi anser att en grundutbildning är mycket viktig, för att båtlivet ska bli så roligt och säkert som möjligt. Erbjudandet gäller Västkustkretsens medlemmar, även familjemedlemmar. Det gäller naturligtvis även för nya medlemmar!

Vi inför detta erbjudande för att vi tror och hoppas att alla som är eller blir medlemmar i Västkustkretsen delar vår syn på behovet av kunskap. Vi är en förening som utbildar våra medlemmar, med hjälp av egna medlemmar, för ett säkrare och roligare båtliv. Därför vill vi att alla våra medlemmar ska ha minst Förarintyget. Vi gör därför Förarintyget till en medlemsförmån.

I Sverige har det under många år förts diskussioner, på politisk nivå, om Båtkörkort. Under tiden diskussionerna har pågått har antalet personer som tagit Förarintyget minskat kraftigt. Antalet utfärdade Förarintyg var 2008 drygt 13 000, men 2017 var det bara drygt 5 000. Denna kraftiga minskning är en oroande trend som vi båtorganisationer måste arbeta hårt med för att vända.

Det säljs allt fler båtar i Sverige samtidigt som antalet utfärdade Förarintyg minskar. Sannolikt leder detta till att allt fler båtförare saknar de grundkunskaper, i bland annat navigering, utprickning, väjningsregler och sjömanskap, som Förarintyget ger.

Det unika erbjudandet är att kretsmedlemmar går gratis på utbildningar till Förarintyget, hos Västkustkretsen i Göteborg. Vill du gå en sådan, så anmäler du dig till någon av våra kurser till Förarintyget. Vi rekommenderar i första hand våra kvällskurser. De ger mest bestående kunskap genom den extra tid som fås för erfarenhetsutbyten med läraren och deltagarna. Passar inte någon av dessa har vi andra mer intensiva alternativ.

Västkustkretsen fortsätter naturligtvis med sitt omfattande utbildningsprogram, för att göra ditt och andras båtliv ännu roligare och säkrare. Vi har många grund-, fortsättnings-, och långfärdsutbildningar. Vi har också många andra ämnen. Läs mer om våra utbildningar.

 

Läs mer och anmäl dig

Bli medlem