Hoppa till huvudinnehåll

Navigation

Vi erbjuder navigationsutbildningar för alla nivåer, från den grundläggande Förarintyg, följt av Kustskepparintyg och till Utsjöskepparintyg för de riktigt äventyrslystna. Du kan också lära dig om att åka på Europas kanaler eller att räkna på tidvatten.

Kunskap är viktigt för ett säkert och roligt båtliv. På Västkustkretsen kan du få många av de nödvändiga kunskaperna allt efter din egen nivå. Vi kan erbjuda utbildningar i:

  • Förarintyg är det första steget på din utbildningstrappa. Förarintyget ger dig grundläggande kunskaper i navigation, sjövett och säkerhet. I utbildningen ingår bland annat praktiskt sjökortsarbete och metoder för navigering, sjömanskap, miljö och säkerhet. Du får även tillfälle att komma ut på sjön och prova dina färdigheter på riktigt.
  • Kustskepparintyg eller bara Kustskeppare är nästa steg. Fortsättningen på Förarintyget som ger dig fördjupande kunskaper i bland annat navigation, mörkernavigering, missvisning och deviation. Det ger behörighet att framföra fritidsskepp, 12 x 4 meter. Som en del i utbildningen har vi en kväll där vi är ute och kör båt i mörker.
  • Radarintyg är tänkt för dig som har radar i båten. Det krävs en del speciella kunskaper för att rätt tolka och förstå det som visas på skärmen. På denna utbildningen får du både teori och praktik i att navigera med hjälp av radar.
  • Mörkernavigering är en kortare utbildning som fokuserar på att navigera inomskärs i mörker. Du får både teori och praktik i utbildningen.