Hoppa till huvudinnehåll

Praktiskt motorkunnande för tjejer febr/mars 2024

Praktiskt motorkunnande för tjejer
Praktiskt motorkunnande för tjejer
Inbjudan till kvinnor som vill lära sig om inombordsmotorer på djupet. Vi kommer under tre tillfällen gå igenom en Pentamotor och plocka isär den för att förstå alla delar samt hur det hela hänger ihop.


Vem har inte varit med om att inombordaren fått hicka? Vi kommer att gå igenom de olika delsystemen och se hur de är avhängda av varandra, var man ska börja söka efter felet när motorn inte vill starta eller plötsligt dör. I båten kanske det är trångt och svårt att komma åt, här kommer motorn hänga fritt och vi kommer att kunna peka, skruva och smyga systemet så att vi alla kan få en djupare förståelse för hur den där plåthögen och alla kringdelar är sammanlänkade och se dem tydligt - från startknapp till avgaserna.

Inga förkunskaper behövs men bra om du har sett en inombordare innan. Följande moment kommer kursen innehålla: Hur fungerar en motor? var sitter allt? bränslesystem, kylvattensystem, elsystem. Felsökning & reparation av vanliga fel, lufta av bränslesystemet, överhettning med mera.

Pris för medlem: 400 kr   (Tyvärr smög det sig in ett fel gällande priset i tidningen Västpricken)

Anmäl dig HÄR.

Plats: Kryssarklubben, Talattagatan 24 i Långedrag

Dagar: 22 februari, 7 mars och 14 mars 2024

Tid: 18.00 - 20.30

Kursen är öppen endast för medlemmar i SXK och GQSS.