Hoppa till huvudinnehåll

Resultat Höstkvarten 2014

I år gick Uppsalakretsens 6-timmarsvariant på Ekoln (Höstkvarten) på valdagen, dagen efter Uppsalas Kulturnatt. Förutom dessa händelser som kunde misstänkas reducera deltagarantalet tillkom vädret; SMHI prognos var ≤ 1 m/s i vindstyrka. Ändå dök 9 tappra båtar upp till starten kl 10 utanför Ekolns Segelklubbs hamn, dök upp eftersom starten gick I kraftig dimma (se bild)!

Nåja. Man såg ju några båtlängder och 6-timmars är ju inte en vanlig kappsegling då man luffar varandra och seglar tätt inpå. Så småningom lättade dimman och söndagen bjöd på fin sol och mycket lätta vindar. Nu gällde det att planera! Seglade man för långt bort var risken stor att man inte skulle hinna tillbaks till kl. 16. På eftermiddagen blev det huvudsakligen fullständig bleke så många var tvungna att bryta (DNF), se resultatlistan. Några kom tillbaks I tid och på bilden syns vinnarbåten, en H-båt,  korsa mållinjen (se bild).

Resultat Höstkvarten 140914

Skeppare

Båt

Seglad dist (M)

Korr dist (*)

Placering

Jan-Erik Andersson  

H-båt

7,88

7,32

1

David Anstey

SK 55

7,83

6,31

2

Peter Douglas

Hydra

6,54

6,04

3

Hans Norman

Comfortina 32  

6,90

5,88

4

Staffan Sörheden

Comfort 30

5,02

4,75

5

Tore Ericsson

Albin 78

 

 

DNF

Tony Karlsson

Athena 34

 

 

DNF

Dag Fredriksson

Rival 22

 

 

DNF

Börje Andersson

Campus

 

 

DNF

* Korrigerad distans erhålles genom att seglad distans, efter avdrag för överskriden tid, divideras med båtens SRS-tal.

Numera finns också ett vandringspris knutet till Höstkvarten, ett mässingsfat med gamla anor. Priset infördes 2012 och då vann Tollef Stub i Semona, 2013 vann Tony Karlsson I Athena 34. Vinnare 2014 blev Jan-Erik Andersson med Eva Andersson som gast I H-båt (se bild).

Men det var inte bara segrarna som var glada, som deltagarbilden visar. Trots de svåra väderbetingelserna ville ingen ha Höstkvarten ogjord och de flesta såg fram mot kommande Kvartar med glädje. Kryssarklubbens 6-timmarsseglingar på Ekoln och Singöfjärden vänder sig till alla kategorier av seglare. I årets Höstkvart deltog 9 olika båttyper, vilket visar på evenemangets bredd!

Tore Ericsson för Kretsens 6-timmarskommitté