Hoppa till huvudinnehåll

Resultat Vårkvarten 2017

I år gick vårens 6-timmars på Ekoln den 4 juni. En vår- och försommar då allt skulle genomföras. April var en ovanligt kall månad så vårrustningen blev försenad för de flesta. Sedan kom maj med funktionärsjobb för många. Årets JSM med 450 båtar och 150 funktionärer går före midsommar på Ekoln. Långhelg och nationaldagsfirande med kommun och grannklubbar uppe vid Islandsfallet kräver också engagemang. Den 4 juni skulle det regna och vara vindfattige enligt SMHI. Det blev ändå 10 anmälda båtar.

Men bara 7  båtar på startlinjen! Som en anmäld sa: " Jag har nästan ingen övre gräns för att deltaga vad gäller vindstyrka men en lägre. Att ligga ute i en SK 55a i fullständig bleke fram till eftermiddagen känns inte meningsfullt så jag hoppar av". Hur gick det då för de som seglade?

Skeppare

Båt

Sen ankomst

Distans*

Placering

Kjell Lindberg

Comf. 26

8 min

10,78 M

  1

Kalle Svensson

IF

0 min

10,16 M

  2

Tore Ericsson

Cumulus

0 min

9,48 M

  3

Staffan Sörheden

Comf. 30

16 min

9,18 M

  4

Ragnar Jalakas

IF

7 min

8,19 M

  5

Bo Nordlund

Jean. SO 37

7 min

7,77 M

  6

Patrik Jelveby

H-båt

DNF

-

  7

*) Den korrigerade distansen ges av seglad sträcka korrigerad för tidsöverdrag och båtens SRS-tal.

Förhandsfavorit var Ragnar Jalakas, välkänd IF-kappseglare med många SM-meriter. De valde som första banben sträckan ab, 1.72 M, som seglades på 35 min. De valde samma sträcka som slutben. Då tog  sträckan 2 tim och 32 min! Men så är det med segling, hamnar man i ett vindhål kan man inte segla!

Segrarna, Kjell Lindberg och gasten Sören Gustavsson. 

/Tore Ericsson  för Uppsalakretsens 6-timmarskommitté.