Hoppa till huvudinnehåll

6/12/24-timmars

 

Uppsalakretsen anordnar 12- och 24-timmars seglingar på Mälaren söder om Stäket tillsammans med Väster-Mälarkretsen, som sedan flera år helt sköter administrationen. På våren sker evenemanget första lördag-söndag i juni och på hösten motsvarande första lördag-söndag i september. Anmälan om deltagande sker på Väster-Mälarkretsens hemsida och där finns också ytterligare information om evenemangen.

Uppsalakretsens lilla variant på SXKs 12/24-timmars seglingar är en kort segling på bara 6 timmar. De äger rum både under vår- och höstsäsongen. På Ekoln kallas tävlingarna för Kvartar och på Singöfjärden för Sexor.

Ytterligare information om Kvartarna finns på denna sida i undermenyerna "Fördjupad information" och "Starthandlingar Kvarten" respektive "Starthandlingar Singösexan".

Att deltaga kostar ingenting och man behöver inte heller vara medlem i SXK. Reglerna är förenklade jämfört med traditionella 12/24-timmars evenemang. De är så enkla att alla seglare kan deltaga, att vara nybörjare utan kappseglingserfarenhet utgör absolut inget hinder. Evenemangen på Singöfjärden sker i samarbete med  Östhammars SegelsällskapMer information kommer att finnas på respektive hemsidor och även i kommande nummer av Kretsnytt.

/Tore Ericsson för Uppsalakretsens 6-timmarskommitté