Hoppa till huvudinnehåll

Resultat Singösexan våren 2017

Singösexan – Roslagskustens version av 6-h segling – gick den 17 juni. Denna gång var vädergudarna mer positiva än förra året (regn, kuling) med sol från klar himmel medan vindguden var lite mer åt den slöa sidan.

Efter sedvanligt skepparmöte med de tre skepparna från de deltagande båtarna på Bergskärs brygga, blev det start. Det var typisk sjöbris med ostlig vind så hela flottan drog iväg SO-vart över Galtfjärden för bidevind. Det blev sedan kryss ut mot Grisarna och Singöfjärden. Där var vindarna som vanligt lite snurriga men så småningom bestämde de sig för sydligt. När det återstod ca en timme blev det nordligt för att så småningom bleka ut.

Andreas hann slinka över mållinjen med en kvart tillgodo och med vind medan Per och jag själv blev hängande med några hundra meter kvar I bleket. Till sist kom några små pustar från något håll och vi gick över mållinjen med tre minuters överdrag.

Sammanräkningen visade att Per med sin Linjett 33 hade seglat längst men efter korrektioner var det Andreas med sin Albin 78 som hade längst distans; 21,4 nm jämfört med Per 21,3 nm  Själv lyckades jag prestera 17,0.

Efter seglingen återvände vi till Bergsskärs brygga och avslutade med sedvanlig korvgrillning. Uffe, Bergskärs egen hustomte, hade startat grillarna. Han bjöd dessutom på färsk och nyrökt strömming som smakade utomordentligt bra!

En i allt lyckad dag!

Resultat

Skeppare

Båttyp

Korrigerad distans   

Per Ingemarsson

Linjett 33

21,3 M

Andreas Rönnberg   

Albin 78

21,4 M

 Kjell Pernestål

Compis 28   

17,0 M