Hoppa till huvudinnehåll

Resultat Singösexan hösten 2017

Fyra deltagare mötte upp till höstens Singösexa den 26 augusti på bryggan i Bergskär. Solen sken från blå himmel men redan nu kom förvarningar om att det fanns vind. Det sedvanliga skepparmötet hölls denna gång i klubbhuset för att undvika att anmälningar, punktkort och tabeller skulle blåsa bort redan innan start. 

Start kl 11 vid BB pricken NO om Torsholmen. Vinden var västnordvästlig och flottan med båtar slörade iväg mot Singöfjärden med välfyllda segel. Alla valde lite olika vägar vilket gjorde det mer spännande. Vad var bästa vägval? Samtidigt var vinden byig och ”vridig”som gjorde vägvalen  chansartade. Flottan splittrades.

Väl vid Medholmagrund stod vi själva inför ett vägval. Skulle vi gå norrut mot bojen Snäckan eller ta några av punkterna i södra delen av Singöfjärden? I väderprognosen fanns en utlovad vindvridning till nord men den skulle komma först senare på eftermiddagen. Vi valde att ta några punkter i syd.

När vi sedan var tillbaka till Medholmagrund hade vi en sträckbog direkt till Snäckan i norr. Men säg den glädje som varar. Efter att ha seglat en tredjedel av sträckan kom en snabb vindvridning och det blev kryss. Väl vid Snäckan kunde vi få en sträckbog till bojen Björken. Vi chansade på att vinden inte skulle vrida mer. Denna gång höll vindguden vad den lovat.

Väl tillbaka på Singöfjärden var det bara frågan om att ta sig tillbaka till start- och målpunkten på tid.  Sista sträckan, från Byttan mot målet vid Torsholmen, kunde vi från början sträcka mot målet men vinden vred sig mot väster och det blev flera krysslag innan vi kunde slinka över mållinjen precis på minuten sex timmar efter start. Castara och Rafflan var några minuter före.

Vid återsamlingen på Bergskär var alla nöjda. Det blev långa seglade sträckor  Alla hade seglat mer än 30 M (utan SRS-korrektion) under de sex timmarna. Anneli och Micke kunde inte utnyttja de sex timmarna fullt ut. När sedan korrektionen beräknats blev det verkligen jämt – tre båtar inom mindre än 1 M.

Dagen avslutades med sedvanlig korvätning där Bergskärs egen hustomte Uffe bistod med grillningen.

Resultat

Skeppare              

Båttyp            

Båtnamn   

SRS-tal   

Seglad
distans 

Korrigerad
distans  

Mikael Häggman

Smaragd

Rafflan

0,932

33,34 M

35,77 M

Kjell Pernestål

Compis 28

Aurora

0,847

31,08 M

36,69 M

Ulf Lundahl

Scanner 392

Castara

1,012

36,64 M

35,91 M

Anneli Rosén

Maxi 909

 

0,893

28,55 M

31,97 M