Hoppa till huvudinnehåll

Resultat Singösexan hösten 2012

Singösexan hösten 2012 seglades den 9 september i fina vindar och i fint väder. Fem båtar kom till start vid ÖSS klubbholme Bergskär. Ombord så hade jag sambo Ingrid och gästgasten Bosse.

Starten gick som vanligt vid babordspricken vid Torsholmens ostliga udde. Det var svaga vindar och några deltagare hann inte fram i tid, något som kanske skulle straffa sig mot slutet.

Vi gled ut på Galtfjärden i solsken. Vägvalet var lite tveksamt – var fanns vinden? Skulle man dra sig ner mot land i söder och fånga upp eventuell sjöbris eller skulle man bara segla ostvart och försöka hitta vind från Ålandshav? Frågan löste sig själv så att säga, för vinden kom och ökade sedan till fin 4–5 m/s som växlade från NV till SV vilket gav fin fart ut på Singöfjärden.

Vi träffade på PO och Tollef i solgula Comforten la Comtesse som vi sedan seglade tillsammans med hela vägen över Singöfjärden, förbi bojen Snäckan och upp till bojen Hällan. Ibland var vi några meter före, ibland var PO och Tollef före. Intensiv segling som när den är som bäst. Bosse, som styrde, jublade av entusiasm!

Uppe vid Hällan skildes vi. PO och Tollef bestämde sig för att runda Fälön medan vi valde att gå samma väg tillbaka. Vi var något oroliga över att vinden inte skulle stå sig mot kvällen och ville vara i närheten av målet. Vid pricken Västra Gyltan mötte vi Billy och Gunnar i Vegan Jolie.

Det blev sedan en fin sträckbog upp till Torsholmen och vi var där alldeles för tidigt. Det var bara att vända utåt igen, runda Storskär och sedan tillbaka till Torsholmen. Vi passerade mållinjen med två minuter tillgodo tillsammans med Rasmusen Såfin. Snacka om timing!

Efter en stund var hela flottan samlad vid Bergskär. Gunnar hade kommit lite tidigt och hade satt fart på grillen. Medan alla andra smaskade i sig nygrillad korv förvisades jag till att räkna seglade distanser och korrektioner. Alla var nöjda och hade seglat långt!

Efter korrektioner för SRS blev de seglade sträckorna följande:

Billy och Gunnar i Vegan Jolie seglade 18,9 M

Anneli och Micke i Viggen Amanda seglade 20,2 M

P-O och Tollef i Comforten la Comtesse fick 22,3 M

Janne med pojkar i Rasmusen Såfin redovisade 22,7 M

Kjell, Ingrid och Bosse i Compisen Aurora seglade 23,3 M.

Kjell Pernestål