Hoppa till huvudinnehåll

6-timmarssegling

Här finns information och instruktioner om 6-timmarssegling den 15 juni

Välkommen till ”6-timmars-segling” En bild som visar text, karta, diagram, linje

Automatiskt genererad beskrivning

Väster Mälarkretsen bjuder in till en ”6-timmars segling” lördagen 15 juni kl 10-16

Evenemanget påminner om SXK’s 12- och 24-timmars som går helgen innan, men är enklare på många vis: inga nattpass eller mörkernavigering, det fungerar bra även med mindre besättning, ingen startavgift, man behöver heller inte ens vara med i SXK, mycket enkel anmälan och en social dimension vid sidan av seglingen.

Principen är att man seglar så långt man hinner, under 6-timmar, mellan ett antal rundningsmärken. Evenemanget går på fjärdarna runt Ridön. Mer information kommer på hemsidan med kartskisser på rundningsmärken, anmälningsförfarandet, med mera.

Är det här en tävling? Jovisst, om man vill. Reglerna är så enkla att det går att delta utan större förberedelser. De flesta gör så gott de kan, och det är trevligt att se hur man seglar jämfört med andra båtar. Vill man inte tävla så är det oavsett en härlig dag på sjön. En väl utförd seglats är också en vinst!

Efter målgång träffas vi direkt för resultatuträkning och umgås. Förstahandsval för After sail är bryggan Lövhällen i Kuröviken på Ridön, men uppdaterad information kommer här på hemsidan och på Facebook.

Varje båt tar med det den vill äta/dricka till After sail. Kan vara extra gott om lunchen blev lätt. Det blir en trevlig stund att prata segling med andra deltagare. Kanske kan vi alla dela några idéer om allt från segel och segeltrim till sommarens utfärder och smultronställen. Vissa stannar över natten medan andra kanske har en tid att passa och seglar hem i sommarkvällen.

Här finns den dokumentation du behöver för att delta i 6-timmars
Läs mer i bifogade instruktioner!

Sjökort 
Punktbeskrivning

Rundningsbeskrivning
Logg

Gör slag i saken och deltag i 6-timmars! Anmäl senast 9 juni. Länk till anmälanhttps://forms.office.com/e/F66sngsD85

Det går också bra att kontakta Susanne, susanne.selin@sxk.se eller Arne Ljungdahl, arne@ljungdahl.pp.se