Hoppa till huvudinnehåll

Kalendarium

Kalendarium för 2024

Väster Mälarkretsens aktiviteter för 2024 planerades vid ett möte i Jollekappseglarnas lokal den 7 februari då ca 20 medlemmar deltog. Kretsen bjöd på kaffe, smörgås och bulle.

17 mars Utgivning av Sjölust 2024 nr 1

10 april Klubbafton. Hans Skoog berättar om "segling till de svenska provinserna". Han har gjort seglingar till Baltikum och Rügen, det vill säga de forna svenska provinserna. Tid: kl 18.00. Plats: Jollekappseglarna, Ankargatan 1 i Västerås.

23 april Teknikkväll. "Segel och Rigg". Johan Tillander talar om och visar vad man ska titta på före påmastning och trimning av rigg och segel samt svarar på frågor från oss seglare. Tid: tisdagen den 23 april kl 18.30. Plats: Västerås Segelservice, Verksgatan 3 i Västerås.     

24 - 28 maj Våreskader i österled. Vi utgår från Lövhällen och har första natthamn på Askholmen därefter väljer vi väg, antingen Rökaströmmen eller Stallarholmen. Vi har som mål att träffa Uppsalakretsen antingen på Slandökalv eller Eldgarnsö den 28/5. De är på väg att slussa ut och ha sin eskadersegling som de kallar "Mellan hägg och syren" under sammanlagt 10 dagar. Den som vill kan hänga på dem eller så seglar man hemåt. 
Ansvariga: Charlie Rydell och Sune Stenholm

1 - 2 juni Vårstädning och vårfest på Lövhällen. 

1 - 2 juni 24-timmarssegling. Ansvarig: Arne Ljungdahl

15 juni 6-timmarssegling. Mer information kommer. Ansvarig: Susanne Hellström Selin

23 augusti Surströmmingsskiva på Lövhällen

24 augusti Skaldjursskiva på Lövhällen

31 augusti - 1 september 24-timmarssegling. Ansvarig: Arne Ljungdahl

12 - 15 september Hösteskader i västerled, målet är Köping. Vi startar från Lövhällen och seglar mot Köping och tillbaka. Färdväg bestäms på skepparmöte. Ansvarig. Charlie Rydell

21 - 22 september Höststädning och höstfest på Lövhällen

11 oktober Utgivning av Sjölust 2024 nr 2

15 oktober Teknikkväll. Intresse finns för information om VHF/AIS. Mer information om kvällen kommer senare

12 november Årsmöte. Tid och plats meddelas senare.

Följ oss på Facebook och här på hemsidan för mer information om våra träffar!