Hoppa till huvudinnehåll

Information om Sexor och Kvartar 2023

Vår- och HöstKvarten 2023 söndagarna 18 juni och 27 augusti. Singösexorna 17 juni och 26 augusti 2023.

Uppsalas lilla hemmavatten, Ekoln, är verkligen inte någon stor sjö. I N-S riktning är den ungefär 3.5 M och i O -V  mindre än 2 distans. Uppsala är ändå Sveriges fjärde stad till antalet boende så där finns förstås mycket verksamhet Tre stora båtklubbar med mer än 1000 båtar har sina hamnar vid Skarholmen. Segelverksamhet, ofta utbildning och tävlingar, pågår nästan dagligen med två kvällsseglingar i veckan från början av maj till i slutet av september. Dessutom ofta något SM (i år för A22or) Tjugo evenemang som berör Ekoln Segelklubbs verksamhet under 2023!
Uppsala-Roslagskretsen har ett mycket gott samarbete med klubbarna och planerar evenemangen med gemensam kalender. I kommande säsong går Vårkvarten 18 juni och Höstkvaren 27 augusti.
Kvartarna ställs som regel aldrig in. Det beror på att vårt seglingsområde sträcker sig över hela Ekoln och Gorran, ett för stort område för en säkerhetsbåt att överblicka. Alla deltagare deltar alltså på egen risk, precis som då vi lång- eller semesterseglar. SXKs syfte är ju att stärka hågen för lite längre seglingar.
Tore Ericsson för 6-timmarskommittén

Under två år med Singösexan i nytt format, med utökad bana och fri startpunkt, har antalet deltagare ökat. Missa inte chansen att under sex timmar utmana era seglingskunskaper i vår vackra skärgård.
Vi seglar som vanligt helgen före midsommar samt sista helgen i augusti, alltså den 17 juni och den 26 augusti 2023. Alla båtar med ett aktuellt SRS-tal kan delta.
Välkomna! Andreas Rönnberg