Jims bröd
SXK - Blekingekretsen
Kretstips - Jims bröd
Du kan blanda alla torra ingredienser hemma före seglatsen och förvara dem på torr plats ombord. De flytande har god hållbarhet.
Blanda följande i en bunke.
2 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 dl vetegroddar
2,5 dl havrekross
2 dl vetekli
5 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
2 tsk salt
5 tsk bikarbonat
Ombord tillsätter du
1,5 dl sirap
1 liter lättfil
Blanda till en smet.
Satsen räcker till två smorda brödformar (ca 1,5 lit.)
Grädda på första falsen nedifrån i 75 min. vid 175 grader.
Låt svalna upp och ned i formen.
Har du ingen ugn ombord kan Du använda "Optimusugnen" eller liknande. Du får då minska satsen något.
Jim Boistrup