Hoppa till huvudinnehåll

Arkiv 2013

Segla skuta i höst 2013

Än har du möjligheten att uppleva livet ombord i ett traditionellt segelfartyg. Du får uppleva kraften och känslan i ett segelfartyg under full gång. 

Dackekretsen och Blekingekretsen genomförde en helgsegling 21-22 september med Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola.

Se ínbjudan nedan. Det kanske blir fler tillfällen. Båt: Gratitude med 22 kojplatser.

Tider:

Fredag: Du tar dig till Nya Varvet i Göteborg ca kl 20-22 och övernattar i båten. Någon är där och släpper in oss, i övrigt klarar vi oss själva.

Lördag: Losskastning på morgonen ca 09 eller enligt befälets bedömning. Segling dit vindarna bär. Övernattning i okänd hamn. Frukost, lunch och middag ombord.

Söndag: Segling. Frukost och lunch ombord. Tilläggning Nya Varvet ca kl 16-17.

Pris: 2100:- / person plus matkostnad som debiteras ut på plats ombord.
500:- betalas vid bekräftad reservation och resten 2 veckor före seglingen. De 500 återfås inte om man drar tillbaka sin anmälan.

Vi kommer att köpa in mat gemensamt och får hjälp med matlagningen av en kocka ombord.

Alla får vara beredda att hjälpa till med segelsättning, skotning etc, och även hjälpa kockan med dukning, disk, kort sagt alla på en skuta förekommande uppgifter.

OBS Evenemang i förfluten tid: Anmälan till Lars Möller på e-post . Du får svar med bekräftelse på reservation och betalningsuppgifter. Anmälningar måste vara inne senast 1 september, men eftersom det troligen blir fulltecknat tidigare är det klokt att boka så snart som möjligt.

Anvisningar om klädsel och övrig utrustning sänder vi ut ca 1 sept.

De 24 koj platserna fördelas preliminärt på kretsarna i proportion till medlemsantalen, dvs 8 platser till Dacke och 16 till Blekinge. Om en krets har fyllt sina platser kontaktar man den andra kretsen, och finns där då lediga platser så gör vi en ny omfördelning. Målet är att fylla båten så snabbt som möjligt. Först till kvarn gäller.

Lars Möller

_____________________________________________________________

Och hur gick det?  

Vi har seglat skuta!

22 glada kryssarklubbare från Blekinge- och Dackekretsarna var med på skutseglingen 21-22 september. Vi fick uppleva en kanonsegling med vindar 6-10 m/s, precis lagom. Kolla gärna på en blogg skriven av en av deltagarna: http://www.fstvs.se/allmant/plojning-vasterhavet/.