Hoppa till huvudinnehåll

Vårens program 2024

OBSERVERA

 Programkvällen Segla med Atlantica, som står i tidningen, måste tyvärr utgå och ersätts med Segla till Svalbard den 15 januari.

Segla till SvalbardBild

Måndag 15 januari
Vi inleder vårens program med att Henrik Borg beskriver en 4600 NM segling från Västerås till Svalbard och hem igen under 3 månader sommaren 2023. Henrik kommer att prata om planeringen, förberedelserna, resan och upplevelserna tillsammans med familj och vänner ombord på Dehler 74 Rosa Parks.

BildSegla i Medelhavet

Måndag 12 februari
Kretsens långseglare, Hans Pierrou, kommer att berätta om segling i Medelhavet. Vi får säkert också höra om seglingen dit och hem. Hans och Ulla Pierrou seglade ut 2017 och angjorde Skarholmen igen 2021, efter 5 år till sjöss.

MarinmotorerBild

Måndag 11 mars
Tommy Källberg, mångårig medlem i Västkustkretsen, kommer till oss för att prata om marinmotorer. Vi kommer att få tekniska tips, höra om olika felkällor, få goda råd om underhåll och skötsel m.m. Visserligen vill vi ju segla så mycket som möjligt, men maskinen bara måste fungera!

BildVäder till sjöss

Måndag 15 april
På sjön är vi beroende av vädret på ett helt annat sätt än på land. Den erfarne meteorologen och båtägaren Stefan Bergman förklarar hur väder och vind fungerar, vilka mekanismer som ligger bakom och hur det kan påverka vårt båtliv.

 

Alla programkvällar börjar kl 19.00 i USS klubbhus på Skarholmen och håller på till 21.00. Ingen föranmälan behövs.
Vi bjuder på fika och tar inte någon entreavgift!
Till USS klubbhus på Skarholmen kan man ta sig med buss nr 11, hållplats Lyssnavägen, och promenera sista biten från Granebergsvägen.
Påminnelse via e-post, för de som lämnat sin adress, kommer som vanligt före varje tillfälle.
Skicka anmälan till e-postlistan till Jan Simonson.