Hoppa till huvudinnehåll

Qvinna Ombord

Qvinna ombord i Sörmland är ett gäng båtintresserade tjejer som gilla att umgås både på land och till sjöss. Det är alltid hög stämning på våra träffar. Vi träffas för myskvällar, övernattning och segling.  Vi försöker också lära oss något nytt eller träna på gamla färdigheter. 

 Kontaktperson i styrelsen för QO är:  Ann-Mari Westerlind, annmari.westerlind@sxk.se.

Verksamhetsansvariga är Katrin Andersson, ki@telia.com, 070-2121022 och Sara Sjöberg, sara@etg.nu.

Qvinna ombord utbildning

QO utbildning

 

Inbjudan QO
Kallelse till kafékväll med QO

 

Qvinna ombord på höstträff i Trosa

Höstträffen i Trosa

Lördagen den 25 november samlades nio av Sörmlandskretsens Qvinnor i Trosa. Vi träffades först hemma hos Anne-Marie där vi fick varmt kaffe och fick höra vad som hänt på QO:s senaste nämndmöte och på 100-årsfesten. Efter en stund var det dags för promenad utmed Trosaån ner mot hamnen. Det var soligt och vackert men isande kallt i nordvinden. Ett fåtal båtar låg ännu i vattnet men vädret lockade inte till någon sjötur. Istället besökte vi en mysig restaurang och åt lunch. Samtalet om olika båterfarenheter böljade fram och tillbaka längs bordet som alltid när tjejer träffas.

Efter en kylig promenad utmed ån i nordlig motvind samlades vi åter hos Anne-Marie och diskuterade förslag till aktiviteter under den kommande våren och sommaren. Olika möjligheter att få ökade kunskaper bl a om VHF-kommunikation och båtmanövrering togs upp liksom en helg med övernattning. Katrin och Sara samlade de olika idéerna och återkommer för mer information på hemsidan och i Kretsnytt.

 

Tidigare aktiviteter

Uppstartsmöte 23 febr 2022       Den 23 februari hade QO i Sörmlandskretsen uppstartsmöte efter pandemin.

Vi var 9 personer varav två gäster från Stockholmskretsen och två nya qvinnor från Nyköping. Roligt. Lena hade förberett en jättegod soppa med smak av kräftstjärtar samt surdegsbröd och ost. Vi började med att presentera oss för varandra inklusive lite båtlivserfarenheter och båtar. Alltid härlig energi när båtlivsnacket kommer igång.

Ammi fick börja med att berätta historien om Sörmlandskretsens QO-kommitté och vi andra "stammisar" fyllde i. Så var det dags för kaffe och supergod ananaspaj som Lili-Anne hade bakat.

Stockholmskretsens representanter berättade att de har en kommitté som består av sex personer. De planerar en QO helg den 21-22 maj på Malma Kvarn dit alla QO-grupper välkomnas. Ungefär samma upplägg som våra vårvinterträffar. Man har också haft digitala utbildningar och tjejseglingar.

Ett förslag till namnbyte, initierat av Stockholmskretsen, är på gång och många förslag har kommit in. Beslutas i så fall av riksorganisationen.

 

 

I Sörmland gör vi nu också ett försök med att få till en vårvinterträff vid Nynäs Bränneri helgen före påsk. Inbjudan kommer.

Den mysiga kvällen avslutades med att Lena visade några fina bilder och berättade om deras eskader till Gotland förra sommaren. Roligt med tips och inspirerande med sommarbilder.

Tack alla för en jätte rolig kväll.  Vi ses igen!  Titti

 

Vårvinterträffen på Nynäs

 

 

 

 

 

 

 

Bifogade filer