Hoppa till huvudinnehåll

Qvinna Ombord

Qvinna ombord är ett nätverk för båtintresserade kvinnor i Sörmland. Vi ordnar tjejseglingar, myskvällar, föredrag, utbildning och vår- eller höstträffar med övernattning. Vår målsättning är att under trivsamma former få tillfälle att dels prata om båtminnen och dels att få lära sig mer om säkerhet, sjukvård, matlagning och navigering ombord. Kontaktperson för QO är:  Ann-Mari Westerlind, annmari.westerlind@icloud.com.

Qvinna Ombord -våren 2023

 

 

Qvinna ombord - våren 2023

Nu börjar det kännas att våren är i antågande och snart är det dags att börja vårrusta båten. Men först skulle det vara kul att träffas för lite mat och samtal om sommarens kommande äventyr.

Vi hoppas att du har möjlighet att komma torsdagen den 23 mars kl. 18.00 på Rosenkällavägen 26 C i Nyköping.

Anmäl dig senast den 20 mars till Katrin, mail:  Ki@telia.                                 Maten kommer att vara laktos- och glutenfri men är det något annat du inte tål var vänlig och skriv det i anmälan.

 

Välkomna till Tystberga logi utanför Nyköping den 22-23 april.

Det blir en helg med båtintresserad kvinnor, gemensam matlagning och om vädret tillåter sköna stunder utomhus.

Vi träffas på Tystberga logi klockan 10:30. Har ni plats över i bilen eller önskar samåka skriv det i samband med anmälan. Avfärd på söndag är runt 11:00.

Meddela om du kan komma senast 27 mars. Mer detaljerad information kommer senare. Anmäl till Katrin, mail:  Ki@telia

Välkomna önskar Qvinna Ombordkommittén  genom Katrin och Sara

 

OBS: Inför Sörmlandskretsens 40-årsjubileum samlades olika artiklar från vår kretstidning Kretsnytt som beskriver QO:s verksamhet genom åren. Du kan läsa dem i de två bifogade pdf:filerna.

Uppstartsmöte 23 febr 2022       Den 23 februari hade QO i Sörmlandskretsen uppstartsmöte efter pandemin.

Vi var 9 personer varav två gäster från Stockholmskretsen och två nya qvinnor från Nyköping. Roligt. Lena hade förberett en jättegod soppa med smak av kräftstjärtar samt surdegsbröd och ost. Vi började med att presentera oss för varandra inklusive lite båtlivserfarenheter och båtar. Alltid härlig energi när båtlivsnacket kommer igång.

Ammi fick börja med att berätta historien om Sörmlandskretsens QO-kommitté och vi andra "stammisar" fyllde i. Så var det dags för kaffe och supergod ananaspaj som Lili-Anne hade bakat.

Stockholmskretsens representanter berättade att de har en kommitté som består av sex personer. De planerar en QO helg den 21-22 maj på Malma Kvarn dit alla QO-grupper välkomnas. Ungefär samma upplägg som våra vårvinterträffar. Man har också haft digitala utbildningar och tjejseglingar.

Ett förslag till namnbyte, initierat av Stockholmskretsen, är på gång och många förslag har kommit in. Beslutas i så fall av riksorganisationen.

 

 

I Sörmland gör vi nu också ett försök med att få till en vårvinterträff vid Nynäs Bränneri helgen före påsk. Inbjudan kommer.

Den mysiga kvällen avslutades med att Lena visade några fina bilder och berättade om deras eskader till Gotland förra sommaren. Roligt med tips och inspirerande med sommarbilder.

Tack alla för en jätte rolig kväll.  Vi ses igen!  Titti

 

Vårvinterträffen på Nynäs

 

 

 

 

 

 

 

Bifogade filer