Hoppa till huvudinnehåll

Om seglarläger på Malma Kvarn

OM OSS
Svenska Kryssarklubbens Stockholmskrets har arrangerat seglarläger på Malma Kvarn sedan mitten av 1940-talet. Verksamheten vänder sig främst till barn och ungdomar från tio till sjutton år, men vi har även kortare läger för vuxna. Alla våra ledare har fyllt arton år innan de börjar jobba och alla har stor erfarenhet av segling. De lär ut segling och sjömanskap på ett pedagogiskt och roligt sätt. 
Vår lägerperiod sträcker sig över juni, juli och augusti.

Här ute har vi genom åren lagt grunden för många tusen människors intresse för seglig och båtliv. Detta är vi inte så lite stolta över!

Malma Kvarn är unikt! Med sin närhet till vattnet, med sin lummiga naturnära omgivning och med den vackra Kvarnsjön bakom knuten har man verkligen de perfekta förutsättningarna för sommarläger. Vägbeskrivning hittar du här.

LOGI
När Du går på seglarlägret Malma Kvarn bor Du i vårt fina klubbhus.Totalt finns där 60 bäddar. Du sover på övervåningen i ett rum med fyra våningssängar och således upp till sju rumskompisar.  Alla rum blir tilldelade en "rumsmamma" eller "rumspappa" som har lite extra omsorg om dig och dina kompisar.
På nedre våningen finns en fin glasveranda där frukost och middag intas, lunchen brukar vi äta på någon mysig ö.

Nedre våningen rymmer också köket,( där vår duktiga kökspersonal som lagar jätte god mat arbetar), badrum, ledarnas sovrum samt ett allrum för samling, teori och lek.

BÅTARNA
På lägren används segeljollar av märket 2-krona. De är roliga jollar som är lätta att lära sig segla i när man är nybörjare, men också roliga och snabba när man blir lite mer erfaren.  I vår flotta ingår även tre följebåtar varav två moderna ribb-båtar samt en större robust båt för packning och transport. 

EN VANLIG DAG
Dagarna börjar alltid med morgondopp i vår fina badsjö och frukost innan vi vid tiotiden beger oss ut på sjön.
Lunch intas ute på någon fin ö.

Mer segling efter lunch, åter i hamn vid 17-tiden.

På kvällen, efter middagen finns även tid för kioskbesök, teori samt någon kvällsaktivitet exempelvis fotboll eller disco.

VÄLKOMMEN ATT ANMÄLA DIG TILL VÅRA LÄGER

KONTAKT

 

Vi samarbetar med Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet.