Hoppa till huvudinnehåll

Konfirmationsläger med segling

Program
Sommarens läger pågår från 13 juli till 31 juli. Konfirmation är den 3 augusti i Oscarskyrkan på Östermalm i Stockholm.

Konfirmanderna delas upp i två grupper där de läser på förmiddagen och seglar på eftermiddagen eller tvärtom. Byte mellan grupperna görs mitt på dagen med gemensam lunch ute på någon fin ö.
På kvällen, efter middagen finns även tid för kioskbesök, teori samt någon kvällsaktivitet exempelvis fotboll eller disco. Kvällarna avslutas med en liten kvällsandakt med sång och musik.
Under lägret lär sig konfirmanderna grunderna till den kristna tron. De samtalar om livets stora frågor såsom existens, kärlek, etik mm. Andra söndagen på lägret gör konfirmanderna ett kyrkobesök med gudstjänst.

Besöksdag för familjerna brukar ske den tredje lördagen på lägret.

Förträff
Innan lägret kommer vi kalla till en förträff. Denna brukar ligga under maj eller juni månad och i samband med en gudstjänst i konfirmationskyrkan. Du får vid tillfället träffa din konfirmationspräst , dina blivande lägerkompisar samt många av de ledare som kommer ha hand om dig ute på lägret.

Logi
Under konfirmationslägret på Malma Kvarn bor du i vårt fina klubbhus. Totalt finns där 60 bäddar. Du sover på övervåningen i ett rum med fyra våningssängar och således upp till sju rumskompisar.  Alla rum blir tilldelade en "rumsmamma" eller "rumspappa" som har lite extra omsorg om dig och dina kompisar.
På nedre våningen finns en fin glasveranda där frukost och middag intas, lunchen brukar vi äta på någon mysig ö.

Nedre våningen rymmer också köket (där vår duktiga kökspersonal som lagar jättegod mat arbetar), badrum, ledarnas sovrum samt ett allrum för samling, teori och lek.
Vägbeskrivning hittar du här.

Båtarna
På lägren används segeljollar av märket 2-krona. De är roliga jollar som är lätta att lära sig segla i när man är nybörjare, men också roliga och snabba när man blir lite mer erfaren. 
I vår flotta ingår även tre följebåtar varav två moderna ribbåtar samt en större robust båt för packning och transport.

Priser och bokning
Pris: 17 710 kr för medlemmar i SXK och 18 860 kr för övriga (gäller för konfirmander tillhörande svenska kyrkan).
Konfirmationsclearingspengen är redan justerad på avgiften.

Anmälningsavgiften är 5000 kr och räknas in i det totala priset, men betalas inte tillbaka vid avbokning. Anmälan är bindande.

I priset ingår kost, logi, studiematerial såsom bibel och psalmbok samt gruppfoto.
Kontakt på kansliet: Hanna Anderin 08-716 22 50 stockholmskretsen@sxk.se

 

BOKA DIN PLATS HÄR

Intresseanmälan konfirmationslägret 2025
Intresseanmälan konfirmationslägret 2026

Konfirmander på sommarö

 

Mer information

Vi samarbetar med Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet. 

OBS: Anmälan är bindande. SXK förhåller sig till lagen om distansavtal vilket innebär att om man ångrar sig inom två veckor från bokningstillfället (ångerfristen räknas från dagen efter bokningstillfället) så kan man få pengarna tillbaka. Om ångerfristens sista dag infaller under en lördag, söndag eller helgdag förlängs ångerfristen så att den även gäller nästkommande vardag. För att ångra ditt köp måste kansliet kontaktas skriftligen via e-post stockholmskretsen@sxk.se