Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen med på eskader!

Snart är det åter sommar och vi kan återse våra kära båtkompisar eller kanske finna nya. Kom med på någon av våra eskadrar oavsett båttyp; motor- eller segelbåt.
Anmälan sker via respektive eskaders länk nedan.
Förbered anmälan genom att plocka fram följande uppgifter: båtens namn, båttyp, längd, bredd, ev. köldjup, besättningsmedlemmar och ev. barns ålder. I samband med anmälan så ska eskaderavgiften betalas så ha ditt betalkort tillgängligt.
Kostnaden/eskaderavgift för årets eskadrar är 650 kr förutom för den kortare barnbarnseskadern där den är 350 kr.


Sommarens eskadrar

Barnbarn1

Barnbarnseskader 1
15 - 19 juni

Korta seglingar och mycket lek tillsammans med mor- och farföräldrar, lämpligt för åldrarna 4-12 år. Segling i Stockholms skärgård med start på Malma Kvarn och avslutning i Norrviken
Eskaderledare Ann-Christin Nygren och Björn Hollertz.

LÄNK TILL BOKNING
 

barnbarn1,0

Barnbarnseskader 2
15 - 18 juni

En barnbarnseskader ger mor/far föräldrar och barnbarnen en unik möjlighet till ett gemensamt eget äventyr. En chans för oss lite äldre att dela med oss av kunskap och föra vidare något av det bästa vi vet till kommande generationer. Med start från Ekholmen vidare till Siarö fortet / Kyrkogårdsön, Paradiset Finnhamn (Jolpan) och avslut på Getholmen.
Eskaderledare Leif Schieber

LÄNK TILL BOKNING
 

Mariehamn

Tillfartseskader från Stockholm till Rikseskadern till Mariehamn 
23 - 28 juli
Tillfartseskader till Mariehamn, samling på Segelskärskobben nord om Träskö-Storö vidare till Rödlöga, Norrpada, Granhamn, Lidö Österhamn och Mariehamn.
Eskaderledare Janne Cox. Motorbåt

LÄNK TILL BOKNING

 

Eskader

Familjeeskader/lära segla IF-båt för tonåringar
8 - 14 juli

Denna familjeeskader riktar sig till dig/er med barn ombord i åldrarna 13 år och uppåt. Det kommer att finnas med två IF-segelbåtar som lånas av Kryssarklubben. Målsättningen är att våra ungdomar seglar dessa två båtar på dagarna, så det kommer vara en superrolig skola för våra barn. Start och avslut kommer vara i Malmakvarn, SXK hemmahamn, och under eskadern kommer vi att röra oss efter vindarna i skärgården. Både motor- och segelbåtar är välkomna. Eskaderledare Robert Tylner & Frida Heikenberg

LÄNK TILL BOKNING

Valdemar

Eskader Valdemar
7-17 juli

Malma Kvarn till Kalmar. Eskader för seglande familjer med någon tonåring (och yngre syskon). Vi har med brädspel för alla åldrar. Vi följer fritt kung Valdemars farled från Malma Kvarn till Kalmar. Distansen är drygt 200 M och vi seglar mest inomskärs, typiskt 25–30 M varje dag. Till att börja med ligger vi i naturhamnar/klubbhamnar. I Kalmarsund och på Öland i gästhamnar. Vi hjälps åt när vi lägger till och lämnar hamn. Eskaderledare: Stefan Pettersson

LÄNK TILL BOKNING
 

Eskader är till för alla med båt och är att:

  • Upptäcka nya hamnar och nya farvatten och kanske till och med hitta nya pärlor
  • Få nya vänner och ha kul tillsammans
  • Känna säkerhet och trygghet
  • Få del av andras erfarenheter
  • Välja vad man  själv vill vara med på

Eskader är inte att:

  • Färdas på led
  • Ha en massa måsten

Eskadrarna planeras och leds av personer med lång erfarenhet. Alla kan ju råka ut för något oförutsett under färden och då är det tryggt att veta att det inte är långt till en hjälpande hand. Eskaderledaren planerar färden och på ett förmöte under våren så går hen igenom resan inklusive allt man behöver veta innan färden startas.

En eskader har oftast ett tema (barn, ungdom, kultur, mat osv) och den har alltid inplanerade och anpassade aktiviteter. Dessa planeras antingen av ledaren eller gemensamt under förmötet.
Deltagare i eskadern är medlemmar i Kryssarklubben. En avgift tas ut för alla deltagande båtar. Den kan variera beroende av längden på eskadern.

Vid anmälan ha följande information tillgänglig innan du börjar: namn, adress, telefon, epost-adress till skepparen, båtnamn, båttyp, mått på båten (längd, djup, bredd samt masthöjd) samt besättningens namn och ålder på eventuella barn. Kölavgift måste betalas i samband med anmälan så ha även ditt betalkort tillgängligt.

Kryssarklubbare ska kryssa runt. Vi behöver fler eskaderledare. Om du är intresserad så kontakta SXK. Om du har någon idé på en trevlig eskader så vill vi gärna höra. Vid behov kommer vi att anordna eskaderledarutbildning för nytillkomna ledare och andra nyfikna.

Kontakt med eskaderkommittén: Gunnar Johansson