Hoppa till huvudinnehåll

Temakväll med Roger Nilsson

UNIK MÖJLIGHET ATT KOMMA PÅ FÖRELÄSNING MED ROGER NILSSON! 

 

Kom och träffa Roger Nilson, legendarisk seglare med ett långt och innehållsrikt båtliv. Den 27 mars kommer han till Silvanum i Gävle med start 18.30. 

 

Roger Nilson, 75 år, har kappseglat och cruisingseglat, mer än någon annan svensk, ca 370 000 nm. Han har startat i tio kappseglingar runt jorden och fullföljt åtta, varav fyra Whitbread Round The World Race och två Volvo Ocean Race. Han har kappseglat nonstop runt jorden med stora katamaraner, bland annat med Orange 2. Orange 2 slog världsrekord och seglade runt jorden på 50 dagar, 12 timmar. Det året utnämndes Roger till årets seglare av SSF. 

 

Roger är läkare, ortopedkirurg, har jobbat med beroendemedicin och som beroendeterapeut från 2010 till idag. Han kommer att berätta om sitt seglarliv från starten på sjön Örlen i Västergötland till äventyren på världens oceaner. Det blir olika perspektiv från unika händelser som då Drum förlorade kölen eller hur det gick till när de slog rekordet med Orange 2. Även om hur Roger med The Card lyckades bli den första svenska båt som fullföljde en jordenrunt-kappsegling. Slutligen berättar Roger hur noggranna förberedelser gjorde att de med Team Pro4u totalvann Gotland Runt 2023, en krävande segling då endast 23 av 175 startande båtar gick i mål.