Hoppa till huvudinnehåll

Aktuellt i Öresundskretsen

Senioroptimisterna bjuder in till Öresundslunch och slottsbesök

Vi samlas 29 maj kl. 12.20, efter individuellt inköp av färjebiljett, i vänthallen vid Öresundslinjens biljettkassor på Knutpunkten i Helsingborg. Sedan går vi ombord på Tycho Brahe för att efter avgång kl 12.40 äta lunch tillsammans vid förbeställt SXK-bord i den nya fina restaurangen ”Libitum”. 

Efter behagligt lunchturande på Öresund går vi iland kl. 14 i Helsingör. Efter en kvarts stärkande promenad är vi framme vid Kronborgs slott för att där bl a beskåda den pågående utställningen ”Evigt Kronborg”. Ett femtiotal konstverk med anknytning till Kronborg samt diverse föremål utgör ramen för denna intressanta utställning om miljön, människorna och livet på och kring Kronborg. Slottet är numera upptaget på UNESCO:s världsarvslista.

Många kretsmedlemmar har redan besökt Helsingörs förnämliga sjöfartsmuseum ”M/S Museet för Söfart”, men det går naturligtvis bra för de som så önskar att välja sjöfartsmuséet som alternativt färdmål till Kronborg. Och kanske vill några bara flanera runt i Helsingör och njuta av det vackra försommarväder som det naturligtvis blir denna utflyktsdag. Det är fritt fram för valfri aktivitet i Helsingör. Hemfärden från Helsingör måste inte heller göras ”i samlad tropp”. Men kanske kan det passa de flesta att sikta in sig på hemfärd med någon av de färjor som avgår från Helsingör kl. 17.30, 17.50 eller 18.10Mer information om lunchen, Kronborg och sjöfartsmuséet finns på www.oresundslinjen.se/libitum-social-dining  , www.se.kronborg.dk/prise-og-aabningstider , och www.mfs.dk .

Färjebiljett (1-dagsbiljett pensionär 112 Skr, för övriga 158 Skr), entrébiljetten (Kronborg 125 Dkr, sjöfartsmuséet 135 Dkr), och lunchen (125 Skr) betalas individuellt. Uppvisad färjebiljett berättigar till 20 % rabatt på entrébiljetten till så väl Kronborg som sjöfartsmuséet.  Anmälan om deltagande (namn och emailadress) görs till kayw@telia.com senast 15 maj. Bekräftelse och ytterligare information skickas i email till deltagarna senast 25 maj.  

Hjärtlig välkomna!
Kay Wictorin och Rolf Odselius

_______________________________________________________________________________________________________________

Ersättare önskas för båttekniska och miljömässiga frågor
som kan förmedlas ut till våra medlemmar. Frågor som behandlas i Båttekniska nämnden och i Miljönämnden behövs spridas till
våra medlemmar i kretsen.
Ta över verksamheten med att kontrollera de uppblåsbara flytvästarna i kretsen minst en gång om året.
Ersättare önskas innan min avgång så jag kan informera om de olika rutiner som gäller.

Frågor kan ställas till mig via mail

olle_svard@hotmail.com

Hälsningar Olle Svärd