Hoppa till huvudinnehåll

24-timmars

12/24-TIMMARSSEGLING 2020

24-timmarsseglingen är något specifikt för Svenska Kryssarklubben och går ut på att segla så långt som möjligt inom en vald tidsperiod och vara tillbaka på startpunkten när tiden går ut. Det handlar mer om uthållighet och planering än att pressa båt och besättning. Eftersom vädret hinner ändras en hel del under tiden gäller det att analysera väderprognosen och göra en taktiskt bra planering. Halvvind fram och tillbaka är ju idealet, men går sällan att uppnå.

Jag påminner också 12-timmars ensamsegling. Det kan vara ett alternativ för den som har svårt att hitta besättning men som ändå vill delta. Också särskilt aktuellt nu i coronatider.

Det finns massor med information att hämta på 24-timmars hemsida. Gå dit via kretsens hemsida och välj 24-timmars i menyn till vänster, eller gå direkt till www.24-timmars.nu. Där finns en karta över kretsens punkter och distanser som kan visas med gratisprogrammet Google Earth.

Här är Öresundskretsens seglingar i år: Du kan välja mellan två alternativa startdagar.

                                 Vårsegling               Höstsegling

12/24-timmars       6/6 eller 13/6                  29/8 eller 5/9

24-timmars startar mellan kl 12 och 15 på angivna dagar. 12-timmars startar kl 08-10. Den som vill segla 48-timmars eller ännu längre startar motsvarande tidigare än 24-timmarsseglingen.

Regler, punkt- och distanstabeller med mera finns på 24-timmars egen hemsida www.24-timmars.nu

Anmälan senast 7 dagar före respektive starttillfälle helst på 24-timmars anmälningssystem på hemsidan https://24-timmars.nu/oresundskretsen/
Alternativt till Lars Möller, tel 0455-27088 eller e-post lars.moller@telia.com.

Tävlingsdokument publiceras på webben. Den som vill ha dokument per post kan kontakta undertecknad.

Vi ses på havet.

Lars Möller