Hoppa till huvudinnehåll

Eskader Stockholm

Anmälan till årets eskadrar öppnar 13 mars klockan 09.00.

Anmälningssidan visas i menyn under fliken "Anmälan eskader 2024" som publiceras precis klockan 09.00 den 13 mars. Visas inte anmälningssidan, uppdatera webbsidan.
 

Stockholmskretsens eskadrar 2024:
Barnbarnseskader 1, 15 - 19 juni
Barnbarnseskader 2, 15 - 18 juni
Eskader Valdemar, 7-17 juli
Familjeeskader/lära segla IF-båt för tonåringar, 8 - 14 juli
Tillfartseskader från Stockholm till Rikseskadern till Mariehamn, 23 - 28 juli

Eskader är till för alla med båt och är att:

  • Upptäcka nya hamnar och nya farvatten och kanske till och med hitta nya pärlor
  • Få nya vänner och ha kul tillsammans
  • Känna säkerhet och trygghet
  • Få del av andras erfarenheter
  • Välja vad man  själv vill vara med på

Eskader är inte att:

  • Färdas på led
  • Ha en massa måsten

Eskadrarna planeras och leds av personer med lång erfarenhet. Alla kan ju råka ut för något oförutsett under färden och då är det tryggt att veta att det inte är långt till en hjälpande hand.

Eskaderledaren planerar färden och på ett förmöte under våren så går hen igenom resan inklusive allt man behöver veta innan färden startas.

En eskader har oftast ett tema (barn, ungdom, kultur, mat osv) och den har alltid inplanerade och anpassade aktiviteter. Dessa planeras antingen av ledaren eller gemensamt under förmötet.

Deltagare i eskadern är medlemmar i Kryssarklubben. En avgift tas ut för alla deltagande båtar. Den kan variera beroende av längden på eskadern.

Vid anmälan ha följande information tillgänglig innan du börjar: namn, adress, telefon, epost-adress till skepparen, båtnamn, båttyp, mått på båten (längd, djup, bredd samt masthöjd) samt besättningens namn och ålder på eventuella barn. Kölavgift måste betalas i samband med anmälan så ha även ditt betalkort tillgängligt.

Kryssarklubbare ska kryssa runt. Vi behöver fler eskaderledare, är du intresserad kontakta SXK, har du någon idé på en trevlig eskader vill vi gärna höra. Vid behov kommer vi att anordna eskaderledarutbildning i mars för nytillkomna ledare och andra nyfikna.

Kontakt med eskaderkommittén: Gunnar Johansson. Kontaktinformation till eskaderledarna finna under resp eskader