Hoppa till huvudinnehåll

Rikseskader 2020 Nyborg

Rikseskadern till Fyn är inställd!
På grund av rådande omständigheter med Coronaviruset och allmänna restriktioner i Danmark och Sverige har ledningsgruppen för rikseskadern beslutat att pausa arrangemanget och satsa på ett nytt försök sommaren 2022.

Virusutvecklingen är fortfarande oklar och det finns många olika spekulationer och expertutlåtande om vad som kommer att hända och vilka restriktioner som kommer att gälla det kommande året.  Rikseskaderkommittén gör därför bedömningen att någon rikseskader till Danmark under 2021 inte kommer att kunna genomföras men däremot under sommaren 2022. Mer information och möjlighet till anmälan kommer i slutet av 2021.


Tidigare information om rikseskadern:

Följ med till Fyn!
Nu är det dags att anmäla sig till Kryssarklubbens sjätte rikseskader. Den här gången går vi till Nyborg på danska ön Fyn. Tidigare har rikseskadern seglat till bland annat St Petersburg och Tallinn och runt 360 båtar med bortåt 1100 kryssarklubbare har deltagit. Nytt för i år är att även kryssarklubbare med husbil är välkomna.  

Fyn
Fyn är Danmarks tredje största ö och ligger mellan Jylland och Själland. Odense är största staden med sina 180 000 invånare och totalt bor en halv miljon danskar på ön.

Nyborgs hamnNyborg
Kryssarklubben har valt Nyborg som bas för rikseskadern på Fyn. Här finns bland annat sevärdheter som Nyborgs slott med anor från 1100-talet, vilket gör den till den äldsta kungaborgen i Norden.

Vi kommer att ligga centralt och samlat i Vester- och Österhavn med gångavstånd till affärer och restauranger. Hamnen är den största på ön och vi räknar med att bli cirka 60 båtar totalt från stora delar av Sverige plus ett par husbilar.

De lokala kretsarna kommer att delta med deleskadrar i rikseskadern. Anmälda deltagare kommer att placeras ut i dessa mindre eskadrar som genomförs enligt texten i faktarutan. 20 - 25 juli kommer vi att ligga i Nyborg och ha denna hamn som bas för olika aktiviteter. I programmet ingår guidade bussturer, vinprovning, museibesök, friluftsteater, lokala arrangemang och avskedsfest.

Eskaderprogram (länk)

Fakta:

  • Vistelsen i Nyborg kommer att vara från 20 - 25 juli 2020
  • Anmälan görs på länken nedan. Ha följande information tillgänglig innan du börjar: skepparens namn, telefon, mailadress, båtnamn, båttyp, mått på båten (längd, djup, bredd samt ev. masthöjd) samt besättningens namn och ålder på eventuella barn. Observera att antalet båtar är begränsat.
  • Eskaderavgiften på 800 kr betalas med kort i samband med anmälan.
  • I avgiften ingår eskaderflagga, Nyborgs destinationsflagga, välkomstträff och smärre arrangemang i Nyborg.
  • Hamnavgifter för fem nätter och avgifter för eventuella bussturer, avskedsfest och andra arrangemang tillkommer.
  • Till- och eventuellt frånsegling kommer att genomföras i form av deleskadrar om 5 till 10 båtar som utgår från olika platser längs kusterna. Starttider beror på avståndet till Nyborg, vilket tempo eskaderdeltagarna vill hålla och vilken rutt som eskadern har valt. Några av våra kretsar har sina deleskadrar beskriva på kretsens hemsida.
  • Det kan bli aktuellt att samordna deleskadrar från flera kretsar och eskadrarna kommer i möjligaste mån anpassas till deltagarnas tillgång till tid.

Dansk flaggVälkommen med till Nyborg och träffa andra SXK:are i vårt rätta element!

ANMÄL DIG HÄR (anmälan är stängd pga inställd eskader)
OBS: Sista anmälningsdag är den 31 mars

Väl mött på eskadern !

För Eskadernämnden: