Hoppa till huvudinnehåll

Kryssis dagseglarläger för barn i sommar mitt i Stockholm

Kryssis är Svenska Kryssarklubbens dagseglarläger för barn från 8 år. I år hålls lägret mitt i Stockholm. Barnen kommer att segla på Mälaren och utgå från Huvudsta Strand och Solna Seglarskola, som samarbetar med Kryssarklubben.  Dagseglarlägren pågår under de flesta av sommarlovets veckor måndag - fredag och finns med grupperna nybörjare och fortsättning.

Förutom att vara 8 år gamla behöver barnen också kunna simma 200 meter. Sommarseglarskolan börjar klockan 09:00 och slutar 16:00 måndag till fredag. Lunch och mellanmål ingår i priset för lägret. Sista dagen avslutar vi med uppvisning, diplomutdelning och korv. 

Sommaren 2022 är alla kurser på Kryssis bokningsbara både som nybörjarkurs och fortsättningskurs:
Nybörjare
På nybörjarkursen får barnen lära sig segling från grunden i optimistjolle, de olika seglingssätten bidevind, halvvind och läns. Barnen får även öva på att kappsejsa och att ta sig upp i båten igen. Barnen är ofta två i varje optimist, eller ett barn och en ledare.

Fortsättning
Fortsättningskursen passar för barn som redan gått ett eller flera läger på Kryssis, eller har fått motsvarande kunskaper på annat sätt. Här lär sig barnen bland annat mer om hur man seglar snabbast under de olika seglingssätten, att få stopp på båten och att ta sig ur vindögat samt lägga till vid en brygga på ett säkert sätt. Barnen är oftast själva i optimisterna.

Vi kan erbjuda upphämtning av barn med båt före och efter en lägerdag. Mer information kring detta och packlista kommer via mail när kursens startdatum närmar sig.

Dagseglarlägret Kryssis har arrangerats sedan 2012.
 

Program, bokning och mer information om dagseglarlägret Kryssis, finns här!

 

Dela i sociala medier