Hoppa till huvudinnehåll

Artiklar - Stockholmskretsen

2024-06-20
Kl 15 samlas dans- och leksugna barn och vuxna på ängen framför klubbhuset vid Malma Kvarn för ett traditionellt midsommarfirande. Midsommarstång och musik utlovas. Allt arrangerat av ledarna på seglarlägret.
2024-05-31
Tack vare ett samarbete mellan Kungliga motorbåtsklubben och Svenska Kryssarklubbens Stockholmskrets kan nu alla Stockholmskretsens medlemmar gästa KMK klubbhamn Djurgårdshamnen samt samt besöka KMKs klubbholme Högböte till
2024-05-23
Saltsjöbaden, dagkurs Kursen utgår från Neglinge Center i Saltsjöbaden. I samband med kursen får du som deltagare skriva prov för att kunna ansöka om Seglarintyg 1 och Seglarintyg 2 hos NFB (Nämnden för båtlivsutbildning). Kostnad för examination 350 kr tillkommer.  Kursbåt: Bavaria 50. Max 8 deltagare.
2024-03-27
Liksom förra året kommer alla som passerar Södertälje med fritidsbåt i sommar, att få vänta längre än vanligt.Trafikverkets arbete med att bygga om slussen och kanalen fortsätter och slussning kommer därför att ske varannan timme.
2024-03-03
Idag är Candela ett riktigt internationellt bolag. Ungefär 140 nationer jobbar på företaget med olika specialiteter. Först började man dock bygga båtar i ett litet garage på Lidingö men sedan flyttade man till en riktig fabrik i Gåshaga och började tillverka de elektriska fritidsbåtarna C7 och C8.
2023-06-16
Motorbåtskommittén (MBK) fortsätter sin tradition att besöka M 20. Fartygets hemmahamn är Museipiren på Djurgården i Stockholm framför det kända Vasamuseet. MBK besökte fartyget 2022 för första gången och beslutade att göra detta till tradition. Ett nytt besök på minsveparen arrangerades lördagen den 15 april i år.
2023-02-27
De önskar att många fler får uppleva The Great Loop. Först köpte de en Mainship 430 Traveler i Fort Louderdale som de hade under hela resan. Båten kunde de sälja för samma pengar som de hade betalt när de kom tillbaka till Florida efter att ha genomfört hela resan. Resan var på totalt 6400 NM och genomförs årligen av cirka 150 båtar.
2022-11-04
Under MBK-eskadern har Motorbåtsentusiaster från Stockholmsregionen träffats på Malma Kvarn beläget på Fågelbro landet. Det var dock inte bara målet utan resan som var lika viktig och spännande. En båtresa från Hammarbyslussen till Malma Kvarn tar mindre än två timmar. Tiden påverkas förstås av hur snabb båt man har, vädret, sjöförhållande och rådande fartbegränsningar.