Hoppa till huvudinnehåll

Tant Trygg - Erfarenheter från seglingar sommaren 2017

Segling med Tant Trygg

Med en erfarenhet rikare, dvs. en seglingskurs i Grekland, såg vi två noviser, Anne och Anneli, med spänning fram emot säsongen med Tanten och om vi nu skulle vara redo att segla ut själva med henne utan våra goda mentorer, Anne och Brita.

Vårrustningen löpte på, vad jag förstår, utan större besvär med de som för stunden hade möjlighet att delta. Tanten kunde sjösättas, fast inte riktigt på sin vanliga plats då hela hamnen skulle ersättas av nya y-bommar. Den tillfälliga platsen var något trängre och trixigare att ta sig ut ifrån.

Under några vårträffar träffades ett gäng och övade till och frånläggningar i hamnen för att lära hur motorn fungerade samt navigera till och från. Nyttig träning!

Efter att ha gjort några turer, bland annat med frukostmuta, så har färden gått några gånger ut mot Jäverön och runt Märrholmen. I både ur och skur.

Så äntligen den 28/7, vågade vi, Anne och Anneli, oss ut själva en stilla kväll. Kanske blåste det lite för lite men målet var att ta oss ut, sätta segel, få tänka till själva, testa motorn, och ta oss in tillbaka. Härlig känsla!

Nästa tur var det mer vind och vi startade färden med revade segel. Denna gång var det fler båtar ute och det blev en utmaning med att tänka väjningsregler. Kvällen avslutades med en ljuvlig solnedgång och ett stärkt självförtroende.

Förhoppningsvis återstår det några ytterligare turer med Tanten innan säsongen tar slut då det om möjligt inte blåser för mycket, inte blåser för lite, inte regnar för mycket, och tillräckligt mycket ledig tid finns för nya äventyr och seglingserfarenheter. Skepp ohoj!!

 

Text och bild: Anneli Svensson Landegren och Anne Bucksch