Hoppa till huvudinnehåll
admin
Senast inloggad: 2024-07-16 - 18:36
Air-condition ombord?

Björn Johansson:

Min vän har köpt en ny motorbåt, den kommer att utrustas med "ALLT"...
Men han har inte lyckats hitta någon som marknadsför marina luftkonditioneringsanläggningar... Inte förstår jag vad han skall med en sådan till... men det kanske är bra... i Florida eller på Victoriasjön... eller i Orusts farvatten.
Men om någon av alla läsare här vet någonting om sådana anläggningar så skall jag vidarebefodra tipsen.

Mvh Björn J.

Ted Edberg (ej verifierad)
Senast inloggad: 2024-07-18 - 00:20

Ted Edberg:

Kolla in vetus dom har kompletta luftbehandlingsanläggningar som behandlar luften med värme (avfuktning i samband med kyla) och kyla.
http://www.vetus.com/


  Klicka för bild eller dokument
Björn Johansson (ej verifierad)
Senast inloggad: 2024-07-18 - 00:20

Björn Johansson:

Tack för tipset!

Bj.
Micke (ej verifierad)
Senast inloggad: 2024-07-18 - 00:20

Micke:

Ni bör kontakta en vanlig firma som lagar och installerar AC i t ex bilar. Det finns så många som helst olika alternativ för sk eftermonteringar. Arbete och fyllning ska utföras av certifierad firma. Kolla Svenska Avantia AB på nätet och Ni kan säkert hitta en akkrediterad verkstad i närheten där Ni har båt.
MVH
Micke
Pelle (ej verifierad)
Senast inloggad: 2024-07-18 - 00:20

Pelle:

Såg av en händelse en buss med Webasto AC på taket! Webasto gör ju värmare som även passar till båtar, så dom kanske har något för kylning också?

KG Knutsson är generalagent för webasto iaf.


Vill man göra en enkel lösning för mindre pengar så kan det ju säkert funka med en vanlig AC, tex en portabel med slang ut för varmluften, alt. separat utedel. Eller varför inte en luft/luftpump? www.citcop.se har ju såna grejjer till rimliga priser. Man kan väl dölja dom rätt bra om man har en stor och rymlig båt, och med en luft-luftpump så har man ju effektiv och ganska snål värme.

Problemet med denna lösning är att man är bunden till 230v, men det kanske inte är några problem då han säkert skall installera någon form av hjälpgenerator som kan nyttjas dom gånger han inte ligger med landström.

Påstår Pelle
http://www.pmi.nu (nya semesterbilder från 2004 ute nu!)
Bavaria 36/2 & Brig 300S