Hoppa till huvudinnehåll

Qvinna Ombord Vänerkretsen, säsong 2021 i pandemins andra år

Tant Trygg seglas av QO på Storvänern. Foto Brita Bolin

Qvinna Ombord Vänerkretsen, säsong 2021 i pandemins andra år

Hur kommer vi i gång med verksamhet inom Qvinna Ombord när vi inte kan starta upp på vanligt vis p g a Corona-restriktioner?

Jag vet inte, orkade mig inte på ett försök ens. Det var emot alla regler att försöka ordna möte mellan människor som annars inte umgås. De traditionella uppstart- och temakvällarna har jag nu i efterhand förstått hur viktiga de är för både nya och redan aktiva kvinnor inom QO. Skapar möjlighet att knyta kontakter som i förlängningen leder till andra aktiviteter, såsom segling med Tant Trygg osv. Nu kan vi konstatera att antalet aktiva har minskat lite till. Många har hört av sig via Facebook och mejl och sagt att de gärna vill börja i QO men sen är det svårt att förstå vad som händer. För första året sen vi startade 1995 har inga nya kvinnor börjat i QO. Alla som visar intresse får information om hur man anmäler sig, hur verksamheten ser ut, och att segling med Tant Trygg beror på tillgången av instruktörer.

Jag tror att pandemin är orsaken. Vi kvinnor kommer gärna till aktiviteter med en väninna i sällskap. Det har jag sett genom åren. Särskilt om det är lite utanför den egna konfortzonen. Inget konstigt med det men när pandemin har gjort oss distanserade till andra och varandra har vi svårt att hitta vägar tillbaka. Nu hoppas vi på att vaccinet ska göra oss trygga att umgås igen och att vi får starta upp 2022 med en härlig uppstart. Efter den lyckade rödvinsprovningen med Linda Ohlson Smith 2020, strax innan världen stängde ner, kanske en vit variant skulle sitta fint i februari 2022.

Vad önskas? Tar gärna emot förslag på aktiviteter.

Vi är ett litet men aktivt QO-gäng runt Tant Trygg som i dagarna mastar av och tar upp TT för vintern. Nästa år hoppas vi på flera som vill dela glädjen att hänga med varandra, båtfixa och senare komma ut på sjön.

Väl mött och ta hand om er tills vi ses!

Maria Haggärde QO Vänerkretsen

 
maria.haggarde@icloud.com  073-9310192

Facebook:     SXK Qvinna Ombord Karlstad (Vänerkretsen)
                      SXK Qvinna Ombord (riksnivå)

www.sxk.se

Dela i sociala medier