Hoppa till huvudinnehåll
admin
Senast inloggad: 2024-04-27 - 09:06
Registernummret

Mika Karvonen:

Hei! Vi köpte en segelbåt som tillverkats för hand på 50-talet i Sverige. På båtens ursprungliga segel fanns båtens registernummer S-129. Vi tänkte nu tillverka nya segel till båten. Får samma registernummer synnas på de nya seglen? Båten är i bruk endast i Finand. Mika

KJELLF
Senast inloggad: 2017-09-26 - 19:07

Kjell Fredgren:

Hej Jag vet inte om det finns några särskilda regler i Finland men det kan inte vara något stort problem. Den typ av registrering som du talar om upphörde för länge sedan i Sverige och har idag enbart historiskt intresse. Behåll segelnumret som visar att det ursprungligen är en svensk båt, din nationalflagga visar var båten hör hemma.
Björn Green
Senast inloggad: 2023-11-29 - 14:47

Björn Green:

Hej Mika! Numret i seglet (S-129) är segelnummret, inte registreringsnummer i det gammla nedlagda båtregistret. De bestod av tre bokstäver och två siffror. På entypsbåtar, med eget segelmärke, är segelnumret ofta ett slags tillverkningsnummer samtidigt. I så fall sätter du lämpligen FIN-129 i nya seglet. Udda båttyper får segelnummer av Svenska Seglarförbundet. Gissar att Finska Seglarförbundet har motsvarande service, fråga dem. Kryssarhälsningar, Björn.