Hoppa till huvudinnehåll
admin
Senast inloggad: 2024-04-18 - 16:21
Navigationen på en pinne

Seawolf:

Genom att använda en USB-minnespinne (som ju funkar som en liten hårddisk), kan man installera programmen SeaClear eller OziExplorer direkt i denna. Med en sådan minnespinne på t.ex. 256MB får man dessuotm plats med ett helt sjökortsområde som t.ex. Stockholms skärgård eller Västkusten. (det är ju även enkelt att kopiera in och ut sjökort om man inte får plats med alla man har på en gång)

Kör man helt via USB-pinne kan både CD-läsaren och hårddisken stänga av sig, vilket är bra vid vibrationer och spar ström.

Med en navigationsinstallation på en USB-minnespinne kan man trycka in den i vilken PC som helst och sedan visa andra intressanta platser, färdspår etc. utan föregående installation.

För Seaclear räcker det att kopiera in programkatalogen och sedan se till konfigurationen pekar på minnespinne.

För OziExplorer får man se vilka filer den vill nå från \Windows\System eller \windows\system32, och sedan kopiera in dessa till den programkatalog på minnespinnen dit Oziexplorer kopierats. Oziexplorer talar om vilka filer den saknar med deras namn om de fattas.

Den som har barn i lämplig ålder kan be att få låna deras lilla USB-MP3-spelare som i detta avseende fungerar även som USB-minnne.

Fugawi och Det Levande Sjökortet installerar sig på ett alltför krångligt sätt i en PC för att det skall vara tillräckligt enkelt att göra motsvarande installation i en minnespinne. Samma gäller nog de många andra navigationsmjukvaror.