Hoppa till huvudinnehåll

Ekenäs uthamn

Ekenäs – Vänerkretsens uthamn

Med sitt idylliska läge längst ut på Värmlandsnäs är Ekenäs en plats som lockar allt från campare, fiskare och vandrare till cyklister och badsugna. För oss båtfantaster och medlemmar i Kryssarklubbens Vänerkrets är det här vår kära uthamn – som i år stoltserar med bland annat nya pålbojar, bokningsbara gästplatser samt nyöppning av restaurangen.
Vattnet kluckar rofyllt mot bryggorna och hoppet om våren gör sig påmint. Att sommaren står för dörren märks, inte minst inne på restaurangen, där en helt ny bar håller på att byggas.

Ett urval av programmet på Ekenäs i sommar:

• Invigningsfest 26 april med stor matbuffé och underhållning

• Från första veckan i juni erbjuds musikunderhållning fredagar och lördagar

• Dartturnering, quizkvällar och karaoke under veckodagarna

• Barnaktiviteter som hoppborg, pilbåge, lasso m.m. på söndagar

• Ekenäs uthamn är öppen 15 april till 31 oktober

• Glöm inte att du som medlem har rabatt i uthamnen

• Medlemsträff för SXK Vänerkretsen 7-9 juni

En bild som visar klädsel, person, person, fotbeklädnader

Automatiskt genererad beskrivning
– Det blir en åtta meter lång bar, där man kan sitta och blicka ut över Vänern. Vi har köpt in många nya möbler och stilen blir mer rustik än tidigare. Ja, mer sjökrog helt enkelt. Dessutom bygger vi en inglasad uteservering, berättar Luis Acuna, som tillsammans med sin fru Shaimaa Johansson är nya arrendatorer för i år.

”Andas sjökrog” Några båtpersoner är de båda dock inte, men paret brinner för fina krogar, bra service och härliga miljöer.

– Atmosfären ska andas sjökrog. Vi har satt ihop en riktigt bra meny, med något för alla. Sen har vi ett gediget program med massor av aktiviteter hela sommaren, berättar Luis.

Hoppborg för barn på söndagar, dartturneringar, quizkvällar, karaoke och musikunderhållning – planerna är många när paret nu rustar upp inför en fartfylld sommar på Ekenäs.

– Det ska bli riktigt kul, säger Luis.

Engagerad i Ekenäs uthamn
Matti Sairio har suttit i Vänerkretsens styrelse i många år och vurmar idag för att uthamnen, som han beskriver som en riktig pärla, ska bli ännu bättre. Hamnens läge med närheten till Lurö, Djurö och Kållandsö, ser han som mycket attraktivt.

– Jag älskar båtlivet och har seglat sedan barnsben. Som liten tog pappa med mig ut och seglade i södra Finland och Hangö, som är min hemstad. Segelbåt är ett behagligt och tryggt sätt att röra sig på sjön. Det är en kombo av utmaning och frihet som jag gillar. Havet är aldrig detsamma och naturupplevelsen är fantastisk, ler han.

Matti fyller 78 år och har ett aldrig sinande intresse för att åka på långturer till Västkusten, Danmark och Tyskland men även på Vänern. I Ekenäs är han mycket engagerad – och ser fram emot att uthamnen bland annat kommer få nya pålbojar som akterförtöjning och att man dessutom kommer erbjuda bokningsbara gästplatser år.

– Det är en väldigt fin gästhamn med café, restaurang, försäljning av livsmedel och tankningsmöjligheter. Jag hoppas att många kommer hit i sommar och tar sig en titt. Skärgårdarna i Lurö, Djurö, Kållandsö Millesvik och Tösse är favoriter som jag tycker man ska passa på
att upptäcka. Och Ekenäs är som sagt var – en riktig pärla.

 .
En bild som visar person, segling, klädsel, person

Automatiskt genererad beskrivning

Dela i sociala medier