Hoppa till huvudinnehåll

Artiklar - Bottenhavskretsen

2019-06-11
Nästa år kommer vi att göra som våra grannar i Bottenviken och senarelägga seglingen en vecka.. Men visst hade vi en härlig dag på sjön och nu kan vi rutinerna för arrangemanget. Vi satsar på 2020. Hoppas att båtarna är i sjön och gastarna har vaknat till liv om vi kör en vecka senare!
2019-03-11
BK Flottarens fina hamnanläggning i Sandslån
2019-03-08
Bottenhavskretsen arrangerar en resa till Härnösand med två spännande aktiviteter. Vi inleder med ett besök på fritidsbåtmuseet för att sedan åka vidare mot Hernö Gin i byn Dala utanför Härnösand. På vägen mot Dala gör vi ett stopp på restaurang Highway för att inmundiga en sen lunchbuffe.
2019-01-20
Ledare för träffen var den erfarne långseglaren Claes Wessberg och han hade minst sagt många goda tips att dela med sig av. Med så mycket att tänka på inför och under en medelhavstripp är det en lycka att det finns såna som kan dela med sig i förväg.  Tack till SXK:s medelhavsseglare , Claes och Thomas.
2018-12-08
Att kasta loss och segla till varmare vatten lockar många. Nu inbjuder vi till en dag ägnad åt förberedelser, vägval, väderprognoser, utrustning, kommunikation och annat nyttigt inför drömresan. Här är några ämnen som vi täcker under dagen: Vad behöver jag veta innan jag ger mig av? • Genomgång av båt och utrustning
2018-12-07
Större segelbåtar som besökt Kattskär när det blåst sydliga vindar och i måttligt lufttryck har vackert fått stanna i viken om vinden vänt eller lufttrycket har pressat ner vattenståndet.
2018-12-07
Målet för eskadern. Det vill säga, plats för träffen, är inte fastställt än till 100% men kommer att hamna så att man når målet genom några dagars eskadersegling från såväl Örnsköldsvikstrakten som norra Hälsingland och inom räckhåll för den som vill hinna till Ulvöregattan.
2018-12-07
Utmana dig själv eller andra! Eller både och? Oavsett vilket... Boka in första helgen i juni till 24-immars!