Hoppa till huvudinnehåll

Sjöväderkurs 11 mars 2024

Möjligheterna att få en välgrundad prognos för sjöväder ökar med kunskapen om var man hittar den bästa informationen. Mellan den 11-23 mars har du möjlighet att delta i en webbaserad sjöväderkurs med meteorologen Anders Ljungkvist. Han guidar dig dagligen med hjälp av olika vädersajter och resonerar kring vilka dessa som är användbara när man ska fatta kloka beslut ombord på båten.

Målet är att du efter kursen ska kunna använda vädersajter på ett effektivare sätt och dessutom ha fått en djupare förståelse för väder och vad som styr det. Kursen läggs upp problemorienterat, där dagens väder är utgångspunkten.

Mycket handlar om att systematisera sitt Internetsurfande, och inte falla för frestelsen att tro att snyggaste layout är lika med bästa prognosen. Det blir naturligtvis också en koppling till det du själv ser på himlen och de utfärdade prognoserna. Vad händer storskaligt just nu? Hur påverkar det vädret där jag är?

Kursen är upplagd som en blogg, där Anders varje morgon gör ett inlägg som du kan läsa när det passar dig, och sen kommentera och diskutera om du vill. Naturligtvis kan du också ställa hur många frågor som helst - på det aktuella vädret eller annat av principiell natur.
Du gör alltså den här kursen på tider som passar dig och är därmed inte bunden till ett visst klockslag.

Sjöväder, ny utgåva 2022
För att får en bra stadga i kursen ingår boken "Sjöväder - praktisk meteorologi" i kursavgiften. Denna kommer fortlöpande att hänvisas till. När kursavgiften är betald får du boken hemskickad så att du kan förbereda dig.
 Inloggningsuppgifter och mer information skickar Anders till din e-postadress innan kursstart.

Kursavgift
Medlem i Svenska Kryssarklubben: 670 kr.
Funktionär i Svenska Kryssarklubben: 600 kr.
Ej medlem i Svenska Kryssarklubben: 990 kr.
 

 

>> Klicka här för att anmäla dig till sjöväderkursen den 11 mars << 

Obs! Om du ger bort sjöväderkursen i present, ange din e-postadress. En bekräftelse skickas automatiskt till angiven e-postadress efter anmälan. Deltagarens e-postadress skriver du på raden "Meddelande till SXK" på anmälningssidan. 


Tips! Ge bort en sjöväderkurs i present. Klicka på bilden för att ladda ner en pdf för egen utskrift.

Presentkort på sjöväderkurs 2024

 


Succé! Över 1200 personer har deltagit i sjöväderkursen sedan starten 2011 och detta blir det 27:e kurstillfället. Kurserna brukar blir fulltecknade så vänta inte för länge med att anmäla dig. Även om kursen är webbaserad finns det ett begränsat antal platser.

Anders Ljungkvist
Anders Ljungkvist

 

Har du frågor om kursen kontakta Anneli Ekholm, e-post: anneli.ekholm@sxk.se eller tel: 08-448 28 80

 

Dela i sociala medier