Hoppa till huvudinnehåll

Segla med Kryssarklubben i sommar 2023!

Omkring 700 barn och ungdomar får varje år sin första upplevelse av båtar, segling och hav genom Svenska Kryssarklubben. Vi har seglarskolor och seglarläger för olika åldrar. Här finns programmen för sommaren 2023. Anmäl dig själv eller ge bort en spännande och lärorik segling med Kryssarklubben!

Seglarläger Malma Kvarn
Svenska Kryssarklubben har arrangerat seglarläger på Malma Kvarn sedan mitten av 1940-talet. Verksamheten vänder sig främst till barn och ungdomar från 10 till 17 år, men vi har även kortare läger för vuxna. Alla våra ledare har fyllt 18 år innan de börjar jobba och alla har stor erfarenhet av segling. De lär ut segling och sjömanskap på ett pedagogiskt och roligt sätt. Vår lägerperiod sträcker sig över juni, juli och augusti.

När Du går på seglarlägret Malma Kvarn bor Du i vårt fina klubbhus. Du sover på övervåningen i ett rum med fyra våningssängar och således upp till sju rumskompisar.  På nedre våningen finns en fin glasveranda där frukost och middag intas, lunchen brukar vi äta på någon mysig ö. Nedre våningen rymmer också köket, badrum, ledarnas sovrum samt ett allrum för samling, teori och lek.

På lägren används segeljollar av märket 2-krona. De är roliga jollar som är lätta att lära sig segla i när man är nybörjare, men också roliga och snabba när man blir lite mer erfaren. I vår flotta ingår även tre följebåtar.

Är du medlem i Svenska Kryssarklubben får du rabatt på din bokning om du anger ditt medlemsnummer vid bokningstillfället.

Här finns program för sommaren 2023: Seglarläger Malma Kvarn.

Seglarläger Malma Kvarn
2-kronor


Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola startades år 1957. Seglarskolan är Sveriges första, största och äldsta verksamhet inom sitt område. Vi lär ut segling, sjömanskap och navigation till både ungdomar och vuxna  Vi har tre fartyg på vilka seglingsverksamheten bedrivs under vår, sommar och höst. Dessa är Gratitude, Gratia och T/S Atlantica. Gratitude är en engelsk kutter byggd 1903. Gratia är en tidigare lustyacht byggd 1900. T/S Atlantica byggdes 1981 med Gratitude som förebild.
Båtarna är mycket lämpliga som skolsegelfartyg och är i gott skick trots deras långa historia. Detta beror mycket på de ideellt arbetande entusiaster som tar hand om och arbetar med båtarna året runt. Båtarna besiktigas regelbundet av Transportstyrelsen.

Befälen arbetar ideellt. De har både formell kompetens och Seglarskolans egna utbildningar. Ombord deltar du i allt arbete och alla segelmanövrar. Du står till rors, deltar i fartygets skötsel och hjälper kocken i byssan.

I årets seglingsprogram finns spännande och roliga seglingar för både ungdomar och vuxna. Här finns allt från tuffa Nordsjöseglingar till lugna kustseglingar. I år deltar vi i en etapp i Tall Ships’ Races med Atlantica och vår uppskattade långsegling för vuxna i Skottland återkommer. Det finns även särskilda kurser för ”unga vuxna” och ”äldre unga vuxna” samt kurser för familjer. Oavsett val får du alltid härlig gemenskap och oförglömliga seglarminnen.
Ungdomsseglingarna indelas i ”Börja segla skolfartyg” och ”Fortsätt segla skolfartyg” för ungdomar som har avslutat grundskolans årskurs 6. På vuxenseglingarna deltar du som är över 20 år. Längden varierar från dagsturer till två veckor. Inga särskilda förkunskaper i segling krävs. Seglingarna ger äventyr, gemenskap och ofta vänner för livet.

Vi har syskonrabatt samt rabatt vid segling av flera ungdomskurser samma sommar.

Här finns program för sommaren 2023: Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola 

Gratia
Gratia

Dela i sociala medier