Hoppa till huvudinnehåll

Segelfartyget Gratitude behöver din hjälp!

På sensommaren hände det som inte ska hända: Under säsongens avslutningssegling med Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskolas tre fartyg, gick stormasten av på segelfartyget Gratitude. Det här betyder en oförutsedd utgift på drygt 300 000 kronor för stiftelsen, pengar som inte finns i budgeten. Seglarskolan vädjar därför till alla medlemmar om hjälp med bidrag till en ny mast åt den gamla damen! Gratitude är från 1903.

Insamlingen har startats av Kryssarklubbens Västkustkrets, men alla medlemmar oavsett var man befinner sig, är välkomna att skänka en slant. Beloppet är valfritt, men alla som skänker 5 000 kronor eller mer, kommer att erbjudas en tack-för-hjälpen-segling under säsongen 2021 eller 2022. Samt att namnen på givarna kommer att publiceras på Seglarskolans- och Västkustkretsens hemsidor. Om du vill vara anonym givare behöver du skriva ”anonym” i meddelandet.

Vänligen swisha din gåva till Svenska Kryssarklubbens nummer: 123 087 9080. Skriv i meddelande: Gratitudes mast 2021
Eller sätt in på Svenska Kryssarklubben PlusGiro: 475 30 31-6. Märk inbetalningen: Gratitudes mast 2021

Seglarskolan har omfattande säkerhetsrutiner rörande drift och underhåll. Trots detta upptäcktes inte en defekt, som till slut fick till följd att mastbrottet skedde. Som tur var skadades ingen människa ombord! Och Seglarskolan skärper nu rutinerna ytterligare.

Insamlingen är nödvändig för att inte allt annat underhåll för övriga segelfartyg ska bli lidande. Seglarskolans försäkringar omfattar inte detta mastbrott, varför hela kostnaden för material och arbete kommer som en oförutsedd utgift.

Svenska Kryssarklubbens Seglarskola har tre segelfartyg: Gratitude, Atlantica och Gratia.
Du kan läsa mer om fartygen och Seglarskolan här: www.sxkseglarskola.se

Foto: Gratitude, Svenska Kryssarklubben

Dela i sociala medier