Hoppa till huvudinnehåll

Resultat Singösexan hösten 2014

Uppsalakretsen anordnar sedan några år 6-timmarsseglingar på Singöfjärden I samarbete med Östhammars segelsällskap. I Kretsens 6-timmarskommitté ingår numera Mikael Christiansson (ersätter Kjell Pernestål) och Anneli Rosén sitter i ÖSS’ seglingssektion. Här nedan kommer deras referat från Höst-Singösexan. (Det finns också ett motsvarande evenemang på våren. Mer information finns på ÖSS’ hemsida, http://www.öss.se. Bergskär är ÖSS’ klubbholme).

Resultatet från Singösexan 30/8 2014
1. Mikael Christiansson, Albin Viggen  seglad tid 19,43 omräknad  20,47
2. Andreas Rönnberg, Albin 78 seglad tid 20,68 omräknad 20,27
3. M Häggman, Smaragd seglad tid 22,95 omräknad 20,24
4  Billy Melinder, Albin Vega seglad tid 17,44 omräknad 17,7

 

Om tävlingen
Spänningen var stor hos tävlingsledningen = undertecknad, skulle det äntligen bli en sex timmars tävling. Något snöpligt, men rätt med tanke på väderläget hade vi ställt in vårens tävling. Nu var en båt föranmäld, skulle några fler dyka upp? Vid  Bergskär väntade den ivriga besättningen på Vegan, ifrån Hargshamn såg vi att Andreas i sin Albin 78 kom tuffande. Kul, vi var tre båtar. Vi kör tävlingen! 

Sex timmars är först och främst en utmaning att segla så långt som möjligt under sex timmar, i andra hand omräkning med lys (heter numera SRS) för att jämföra sig med övriga båtar. Fast visst är det roligt att jämföra dagen och valen man gjort när man samlas efter avslutad tävling. Åter till starten, då vi glädjande ser att 15 min efter övriga det dyker upp en fjärde båt, Smaragden. De hade hastigt och lustigt  blivit övertalade på 
Bergskärs brygga av ordförande. Tack för det! Dagen går som alltid fort och vädret bjuder på lugna vindar. 

Tillbaka på Bergskär, blir det sedan äntligen sol och vi får en trevlig stund med korvgrillning och fika. Nästa år satsar vi på fler korvpaket för fler seglare kan vi allt vara! 

Anneli Rosén ÖSS’ Seglingssektion
Mikael Christiansson Uppsalakretsens 6-timmarskommitté

Dela i sociala medier